Soms overkomt mensen om je heen dingen die je hart breekt.Soms wil je veel meer voor andere opvangen dan jezelf ook kan handelen maar je wilt het wel! Waarom omdat ze dat niet moeten overkomen!  Zo ook afgelopen week een goeie vriend van mij. Een geweldige lieve aardige talentvolle jongen die door alle shit die hij heeft meegemaakt gewoon niet meer verder kon. Zoveel meegemaakt, dat er zoveel op je komt te liggen dat je het niet meer red. En dan hoor je een jonge jongen van 18 erdoor heen zitten…

Herken je het gevoel dat je alle pijn weg wilt nemen, op wilt vangen voor de ander. Mijn goede vriend die mega speciaal voor me is dat is ook een persoon waarvoor ik het liefst alles had gedragen, maar soms ben je zo machteloos. Machteloos dat je hart huilt.  Ik snap soms niet wat mensen elkaar aan doen.

Na zelf een burn-out, zware depressie en suïcidaliteit gehad te hebben, heb ook ik 5 maanden in een kliniek gezeten en ben bijna 2 jaar bezig geweest met therapieën. En het grootste deel komt toch door wat mensen jou zeggen. hoe ze je laten voelen en hoe je erin gaat geloven. Het maakt zoveel kapot. Als je pest, als je mishandeld, misbruikt maar ook geestelijk worden mensen beschadigd. Het heftige wat mijn hart breekt is dat die mensen het afreageren op juist de zwakkere mensen. Hoe kun je zo iets doen?

Door mijn vriend ben ik weer even met beiden benen op de grond gezet, als je denkt dat jij alles lekker hebt afgerond en je naiëf gelooft dat mensen om je heen ook helemaal hun weg vinden maar dat juist niet zo is. Toen ik het hoorde van mijn vriend stokte er iets…. Maar door te gaan met werk en maar door te gaan in mijn hoofd kwam het zondag toen ik hem zag zondag brak mijn hart. Wat is het toch een verschrikkelijk iets wat mensen elkaar kunnen aandoen. Mijn hoofd is een chaos en t een van de eerste dingen die ik zei is ik kom naar je toe! Soms is er gewoon zijn voor mensen al meer dan genoeg. Maar gewoon de zondag met hem zijn, er voor hem zijn, samen lachen om Jandino, half verdwalen op een te makkelijk bospad, teveel chocola eten en gewoon even samen zijn deed ons beiden goed. Het is al zo moeilijk voor hem alleen daar te zitten dus probeer ik alles wat ik kan doen te doen!

Weglopen voor mensen die niet verder kunnen is niet oke, ook ik ben zoveel mensen verloren omdat ze niet wisten hoe ze met mij om moesten gaan. En dan voel je je nog meer alleen. Denk alsjeblieft ook aan degene die je hulp nodig heeft, en nee je hoeft soms niet veel te zeggen.. je kan een rondje lopen, je kan film kijken niet alles hoef je te bespreken als je er maar bent! Dat is wat ik wil meegeven aan een ieder die een liefdevol persoon zoiets moet doorgaan. Geef een uurtje van je tijd, doe wat je kan! Be that kind of person who is there through thick and thin!

 

Ps. Ik heb een tijdje zitten te twijfelen over dit filmpje maar dit is de harde waarheid voor bijna 75% voor de mensen die een depressie hebben of zijn ondergaan. Ik heb een uitdaging voor je: Probeer elke dag iemand een compliment te geven, iets aardigs te doen want oh deze wereld heeft dat nodig!!

https://instagram.com/p/BSY44nogH3i/

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s