“Kom maar hier met die pot appelmoes, die krijg je toch niet open schatje daar zijn wij beter in.” Typisch z’n zinnetje die manlief als het kan laat vallen. Vrouwen jullie kennen dit als geen ander toch! 

Stiekem moet ik wel lachen als manlief dan met rood hoofd z’n best zit te doen, als de handdoeken niet goed meewerken we opeens nieuwe moeten hebben, hij al allemaal dingen heeft geroepen en nog net geen karamba zegt.. en dan van stiekem naar gewoon keihard lachen als hij dan toch eindelijk die kut appelmoespot open heeft gekregen en ik mijn bord al bijna leeg heb🤣… arme mannen af en toe.. 

Je zou maar altijd het “sterkere” geslacht moeten zijn he. Wat zwaar he! Wat ik me dan wel is afvraag he hoe t andersom zou voelen? Waarom ik die vraag stel, omdat ik mezelf er vaak zat op betrap ook z’n “hulk” gevoel te hebben.. waarom?Nou bij ons in huis komt het regelmatig voor dat mijn sterkheid toch net iets meer en beter is dan die hulk van mij. 

Laatst was hij lang aan het ploeteren op een groentepot en nee niet die van Hak… na lang draaien zei ik  “Laat mij het nou eens proberen?” En ja hoor 1 klap en 1 draai en open waren de boontjes😇! Ik heb nog net niet rond geparadeerd alsof ik Superwoman herself was(stiekem had ik in me hoofd al 3x een alien gevangen genomen zeg maar😳🙄) maar toen snapte ik even waarom die mannen zo trots zijn als en Hulk. 

Vaak worden wij vrouwen als het “zwakke” geslacht neergezet. Waarom mag Joost weten want ik snap daar namelijk niks van. Kijk fysiek snap ik best dat mannen sterker zijn spiermassa enz.. tenminste denken ze… maar wij vrouwen hebben toch ook wel veel krach. En vooral mentaal denk ik dan, maar ook ben ik ervan overtuigd dat wij vrouwen ons ook heel goed kunnen redden. Bedoel huisvrouw zijn, kinderen opvoeden is z’n ouderwets plaatje, tegenwoordig is het gewoon vrouwen werken ook en zorgen ook voor de kids, we zorgen dat er geen verjaardag, voetbal wedstrijden, balletlessen, huiswerk, schoolafspraken etc etc vergeten word! Neem nou dit voorbeeld: Ik heb een geweldige collega op Mn werk, zij is alleenstaande moeder, en ze doet bijna alles zelf: tv kastjes installeren, gaatjes boren, opkomen voor dr zelf en voor haar kinderen, familie mens is ze, 40uur werken, en contacten onderhouden! Een echt mama beer, een leeuwin! En kijk laat dat nou precies 2 mega STERKE beesten zijn… maar vrouwen hebben allemaal z’n kant in hun. En die collega helemaal! Bewonderingswaardig! Dus onderschat vrouwen niet want er stroomt veel meer kracht door ons heen dan alleen een potje appelmoes…🤔

Manlief en ik hebben er wel eens discussies over hoor! Want hé ik ben echt wel veel sterker dan manlief en dan zeg ik altijd wel is niet erg hoor! Maar stiekem geniet ik er wel beetje van🤣. Maar die discussies gaan dan toch wel over Waarom hebben mannen ook altijd z’n oordeel dat we t niet kunnen? Bedoel op Mn werk ook, loop ik met veel karren of frames(hoge ijzeren rekken) en dan zie je die mannen lukt je dat wel… GUYS!! Ik kan dit ik ben een VROUW die toevallig ook STERK is, dus ksssstttt ff aan de kant hoor dan kan ik er langs😂 en het werkt want als t soms niet lukt dan is toch wel” Wil je ff helpen.” ( ik kom dan nog net niet aanlopen als eindbaas🤣🤣) maar ook wij zijn sterk hoor heren en dank voor het accepteren van dat.. soms dan… 

Maar mannen, we houden van jullie en laten jullie ook graag het sterkere geslacht zijn! Dus als manlief weer een x de appelmoespot open heeft gekregen krijg die een dankbare zoen op z’n wang en gooi ik snel wat appelmoes op mijn bijna lege bord…🙃

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s