Ken je dat gevoel? Dat je rugzak te vol zit, te zwaar? Ik heb dat ook wel eens wat ik dan doe is: even uitpakken en Her in delen, re organiseren. 

Dat is wat ik de afgelopen dagen ook aan het doen bent, kijken wat er weggegooid kan worden, alles weer netjes op z’n plek indelen. Want het was me een zooitje wel. Mijn tas staat voor mijn chaotische hoofd.. ja ja, helaas is het momenteel ff een warboeltje die ik eigenlijk niet zag aankomen. Je weet wel als je moeders vraagt of je de kamer wilt opruimen, je alles in een kast propt en t moment dat je er tegen aankomt alles eruit dondert? Nou dat dus! 

Dan kom je weer een verkreukeld papiertje tegen waar mensen op stonden die je zou bezoeken, afspreken met die en die.. dit en dit nog plannen, Ohja dit ook nog.. pff zo had ik al een stapeltje papiertjes naast me liggen. Een stel half afgemaakt boeken, oftewel aan dingen beginnen maar het niet af kunnen maken. Dingen geschetst die nog moesten gebeuren nou eehm die kwam ik dan nog tegen. Maar ook tekeningen met gebeurtenis waar ik dus nog geen tijd heb gehad om daarvoor een plekje te creëren, oftewel gebeurtenissen nog geen plaats kunnen geven. Dan zit je daar al die lijstjes te bekijken en kom je erachter dat je dingen wel opgeborgen hebt maar niet een plek hebt gegeven… 

Nog geen twee weken geleden heb ik mijn gehele therapieën traject af mogen sluiten en ben ik nu officieel Client af. Ik weet nog dat ik een gesprek had en ze zei: ” Je hebt gevochten en kijk waar je nu staat… alles voor elkaar.” en nu denk ik bij mezelf: waar sta ik dan? Ja ik sta midden in het leven, ja ik sta met werk, een huisje boompje en beestje, een lieve man en geweldige vrienden… maar waar sta ik zelf? 

Zelf sta ik nu dus in chaos. Toch even mijn coach nog gebeld te hebben zei ze:” Wat ga je doen met die chaos dan? Lekker laten gaan gaat vanzelf wel over, of piekeren of opruimen?” en toen ik naar het eerste neigde had zij voor mij al besloten dat ik t laatste maar eens ging doen en dat ik dat zelf ook wel dondersgoed wist of niet… “Ik wil dat helemaal niet!” Dat was wat ik zei! ” Ik ben nu al3 jaar bezig alles op te ruimen, ik ben nu wel klaar met reorganiseren hoor.” Ik werd haast boos! “Prima! Wat jij wilt, onthoud wel als je t dan niet opruimt je verder van huis bent en de kast straks helemaal op ontploffen zal staan en er geen eind aan komt… dan moet je weer een berg beklimmen, wat jij wil… maak je er een heuveltje van of een berg..” zegt ze.. tja daar had ze me in de houdgreep. Natuurlijk wist ik dat ik moet herpakken.. maar Hoe! Ze zei:” Dat mag je zelf uitzoeken, maar goeie keuze he!” Dan moet ik toch ook wel weer lachen om haar, goeie keuze lekker ben je dan ook hoor😂

Maar daar ging ik met handschoenen aan, container ernaast met volle moed voor uit! Nou pff terwijl ik in mijn hoofd dacht dat ik na een half uurtje alles wel weer gereorganiseerd had, zit ik er nu nog steeds midden in, slaap ik mega slecht want ja alles spookt mee. En nu heb ik eindelijk de tas leeg, en dan moet ik er nu nog mee bezig alles weer een plekje te geven… Maar ook dat lukt me! 

Pling: een mailtje van me Coach… Of ik wel bezig ben met wat ik gekozen staat en hoe vol zooi er al in de container ligt en hoeveel nog om me heen…Stiekem moet ik lachen hoe mijn coach me altijd in een houdgreep weet te krijgen, ze is degene die het hardst tegen me kan zijn, die me niet zomaar een spiegel voor houd maar eentje waar je alles ziet. Z’n soort make up spiegel( oh ik haat die dingen zo) maar ook zij weet dat ik hoe boos ik ook op d’r kan worden ik altijd inzie wat er moet gebeuren.. 

Dus ik sta hier nog steeds met handschoenen aan vuilniszakken naast me, muziek hard aan dingen op te ruimen in me hoofd. Gelukkig ben ik wel goed in organiseren en alles een plek geven! Dus als jullie me zoeken ik loop met twee gele handschoenen rond😂

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s