“De batterijen van mijn telefoon laad ik iedere avond op, maar die van mijzelf wil ik nog wel eens vergeten” – Oprah Winfrey

Vanmorgen kwam ik erachter dat mijn telefoon dus niet helemaal opgeladen was… wat een kut gevoel is dat dan.. want zoals altijd voordat ik naar bed ga leg ik mijn telefoon aan de oplader, want ja anders is het drie x niks de volgende dag. En dat was vandaag dus zo.. maar toen ik deze tekst zag zette het me aan het nadenken.. 

Maar de afgelopen weken waar voor mij ook zo hectisch. Belangrijke keuzes maken, veel ziekenhuis bezoeken, het wachten daarop, nieuwe medicatie. Maar ook echt vrienden die niet goed in hun vel zitten! Zorgen… Want ja zorgen zijn er zat, vooral om vrienden, familie maar dit keer ook om mijn eigen gezondheid. Want ook dat is niet al te best ivm nieuwe medicatie. 

Herken je soms die auto/bus ritjes terug van een lange dag? Waar je teveel in je hoofd hebt? Afgelopen week begon het prima maar afgelopen twee dagen is de chaos weer compleet en je toch denkt ik red t prima,red het wel! Echt ik kan het wel. 

Maar uiteindelijk als mijn vrije dag begint in t ziekenhuis, niet leuk nieuws en dan door naar het volgende en dan door blijven lopen totdat ik savonds in de bus zit terug naar huis en het nadenken gaat beginnen. Toen op dat moment merkte ik een prop in mijn keel met de bus naar huis werd gebracht. Het ene waar je je zorgen om maakt maar het andere wat je overkomt. Want toen ik daar vandaag even hard op de feiten werd gedrukt had ik er eigenlijk al geen zin meer in! Afgelopen dagen waren heftig. Op het werk kreeg ik een goed advies tijd voor jezelf nemen. Maar hoe de fuck doe ik dat dan? Voor mij is dat op de bankghangen en optijd slapen… maarja 

Goeie vriend zei ook:”Zill, je hebt een mooi groot hart, maar je mag hem ook wat kleiner maken!” Dat raakte me zo. Ik probeer juist altijd mijn hart en huis zo open mogelijk te zetten. Ik hou ervan om te lachen met mensen, ik hou ervan om mensen om me heen te nemen! Maar toen merkte ik dat het ook voor mij soms gewoon niet gaat. Ik kan niet altijd blijven lachen.
En wat ga ik dan balen van mezelf. Na al die jaren wil ik juist voor iedereen zijn! Maar toen ik in de bus in tranen barstte werd ik wakker geschud. Na eindelijk thuis te zijn en daar de dijken open te zetten werd het een stortvloed. Want ja ook ik was op me reserves gaan lopen, ik was uitput.. maar zoals Zill dat doet gaan we wel gewoon weer verder. Maar dat is helaas me grootste valkuil. Minder gaan werken zeggen mensen.. Ehm nou nee want juist me werk en collega’s maken het leuk. Minder mensen helpen.. Ehm nee hahah, dat is wie ik ben! Maar meer aan mezelf denken eehm ja! 

Maar nu ik hier uitgeput op de bank lig, ontzettend emotioneel ben en gewoon zelf niet meer goed in me vel zit denk ik wat zou het heerlijk zijn om vakantie te nemen. En opeens hoor ik me coach ook weer zeggen” Wat ga jij voor jezelf doen deze week?” 

En dan opeens word het me zo duidelijk: Weetje wat ik ga doen, de raad van Oprah opvolgen: Tijd ervoor nemen om mijn eigen ook maar eens in het stopcontact te leggen!


Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s