“Under this Pressure, under this Weight. You are a diamond taking Your own shape”

Soms ontmoet je mensen om je heen waar je accuut een klik mee hebt.. zo ook een vakantie vriend van mij. Hij is al eerder keer terug gekomen in een blog van mij.. maar deze is speciaal voor hem én alle andere die strijden tegen depressie! Dus mocht je iemand kennen die hier wat aan zou kunnen hebben! Deel het! 

Ik had je van de zomer al paar keer gezien, veel lol gehad samen en nummers uitgewisseld en soms beetje contact.. want ja ons eigen leven buiten die geweldige camping gaat ook gewoon door…. 

Maar die dinsdag ochtend een paar weken terug zag ik een post van jou op instagram waarvan mijn hart in mijn keel begon te bonken. Die avond jou een berichtje gestuurd te hebben kreeg ik antwoord: “Het gaat niet goed, ik zit in een kliniek” toen ik dat hoorde brak mijn hart… maar alsnog ging ik gewoon door met werken.. na aan jou aangegeven te hebben mocht je me ook maar nodig hebben, roep me en ik kom er aan.. zelfs naar de middle of facking nowhere voor deze Utrechtse en dat is Dordrecht. En toen gaf je aan dat je graag wilde dat ik kwam. 

De zenuwen gierden door mijn lijf die zondag, want er spookte zoveel vragen door mijn hoofd. (Mensen die mij kennen weten dat ik onwijs veel van jongere houd, en door veel dingen meegemaakt te hebben graag altijd mijn steentje wil bijdrage..) hoe kon z’n lieve zorgzame jongen nou geen zin meer hebben in het leven? Waarom… toen ik de kliniek binnenliep, zij mij jouw kamer wezen en je opendeed brak mijn hart… daar zag ik niet de jongen die ik leerde kennen.. nee ik zag een jochie die het allemaal echt niet meer wist. Ondanks dat ben ik gelijk naar binnen gegaan en de knop omgezet: wat gaan we doen?, wil je erover praten? Nee? Oke dan gaan we cabaret kijken ofz? En daar zaten we dan: Jandino.. de grappigste neger waar je op dat moment gewoon zin in hebt om afgeleid te worden.. en zo vlogen de 4 uur voorbij! Het moeilijkste wat ik vond was jou achterlaten! Maar het moest want ja ik kon je niet in mijn tas mee smokkelen😂

Na afgesproken te hebben dat ik woensdag weer zou komen werd het vaste prik dat ik de woensdagen kwam. Van film kijken, naar door het park lopen, naar lopen kloten of gewoon te chillen. Ik zag ernaar uit en jij ook. Toen manlief ook meeging was het feest compleet. Daar liepen we dan in Dordrecht! Winkel in en winkel uit.. maar voor dat alles eerst even ontbijten/lunchen/snacken bij de Mac.. wat trouwens de mannen als standaard routine begonnen te zien! Na winkel in winkel uit, en uiteindelijk een goeie tas zonder gaten gevonden te hebben gingen we tevreden opweg naar het tapas restaurant. 

Maar ook de keren dat je niet meer verder kon en ik  alleen een arm om je heen heb geslagen, de keren dat je huilde maar elke keer weer sterker uit kwam! de keren dat je niet goed wist wat je moest en we dingen begonnen op te schrijven, de avondjes pesten, de leuke dingen die je opfleurde! En de dag dat je je eerste tattoege ging zetten en ik erbij mocht zijn en stiekem super mega trots erop ben! Dat zijn dingen waar je met trotsheid op terug mag kijken! 

De dagen dat we langs mochten komen werden voor ons zo kostbaar.. als ik niet kon dan ging manlief en anders gingen we samen! Maar we zagen je groeien, je kwam los en dat is zo mooi om te zien! Je werkt zo hard aan jezelf! Het is niet niks wat je hebt meegemaakt in korte tijd! Maar ondanks dat blijf je doorgaan.. en houd dat vast! 

Morgen is de dag dat je weg mag uit de kliniek! Terug naar de plek waar jij hoort! Waar je weer helemaal jezelf kan zijn! En waar Jij Jij bent en dat het belangrijkste is! Want jij bent belangrijk!❤️💎 we hebben samen gelachen, gehuild, boos geweest en gewoon stil naast elkaar gezeten! Maar jij, jij hebt dit gedaan, jij hebt geknokt en nu mag je verder gaan op de goede weg die al op bent! 

Ons huis staat altijd voor je open, en die weekenden komen goed! Je bent voor ons zo waardevol! “Welkom in ons hart, er is een plek speciaal voor jou” en dat is ook zo! We geloven in je! En soms heel soms als je t niet meer ziet zitten even: 

Als de twijfel snijdt, en de nacht loodzwaar. Als je eenzaam bent, en het werk nooit klaar. Als de ochtend gloort, en geen slaap heeft gehad. Als je blauwe wolk, als een luchtbel klapt. En als je vertrouwen wankelt.. weet dan dit: JIJ BENT WAARDEVOL!!” 

Mocht jij nou in je omgeving ook iemand hebben waarmee het minder gaat. Kan ik je 1 tip geven: blijf er voor ze.. op de momenten dat ze juist een arm nodig hebben, als ze juist die lach nodig hebben, of whatever. Be there for them! Ze zijn zoveel waard, maak de tijd en geef je tijd! Het is vaak moeilijk want het liefst wil je alles dragen.. maar om een extra hand die verlicht te zijn heeft al heel veel impact! Het zijn de kleine dingen die het hem doen! 

En voor degene die er middenin zitten! you can do this! 

“Put Your hand on your heart, said the old man. Inside you there is power, there are ideas, thoughts that no one ever thought, there is the strenght to love, purely and intensely, there is the power to make people happy, but there is also love purely for yourself, there is power to make yourself happy, there is the power to be you! So do you feel the beat of Your heart? That is Your power! Never give up on Your own pure and beautiful power!” 

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s