“IK WIL EEN ANDERE WERELD… DEZE IS KAPOT.” -RUMAG

Afgelopen weken hoor je het ene na het andere vreselijke nieuws. Soms denk je waar leven we toch.. 

Toen ik deze quote van RUMAG zag dacht ik dit is het precies! Deze wereld is kapot. Kapot met haat. Haat voor elkaar, mensen haat. Het is soms maar moeilijk te geloven dat mensen onder elkaar een ander zo kunnen haten. Net als die jongen die zijn beiden ouders doodstak.. een jochie van 14 die dat doet… dan staat mijn hart toch stil. Waarom is deze wereld zo kapot! Wat voor wereld word dit🙈

Maar ook waar een man zomaar op een menigte gaat schieten, gewoon in het wilde weg meer dan 50 mensen vermoord. Waarom… wat was het motief? Daar zijn ze nog steeds bezig.. maar mensen die in naar een feest uitkijken, daar naar toe leven en de leukste avond tegemoet gaan en die loopt uit op een dodelijk schietpartij… 

Parijs is wel al geleden maar ook daar, heerlijk naar een concert maar maakt niet uit hoe er “moesten doden vallen” blijkbaar! What the heck waarom moeten er mensen dood! Doe eens niet zo ongelooflijk krankzinnig! 

Afgelopen jaar het Concert van Ariane Grande waar zelfs de jeugd steeds meer en meer de dupe van worden. Die kinderen waar je als ouders na veel wikken en wegen toch hebt laten gaan. Want je doet niets liever dan je kind blij maken, maar dat het zo zou aflopen had niemand voorzien. Het werd een avond waar er kinderen zwaar gewond in het ziekenhuis belande, Waarom… waarom ben je zo ontzettende eikel die niet goed is in zijn hoofd om dat te doen. Wat gaat er überhaupt in je om.. het zijn Kinderen in hemelsnaam! 

Maar ook zijn het kinderen die elkaar de dood in jagen door te pesten. Het geweld, de grote monden, mensen door de grond boren het is tegenwoordig normaal… Ouders alsjeblieft word wakker van t zinnetje “ Mijn kind doet zoiets niet.” Kinderen die elkaar op alles aanvallen omdat ze er anders uitzien. Ik weet nog dat het pesten bij mij “gelukkig” niet zo heftig was als nu. Manlief en ik vinden het soms angstaanjagend om eraan te denken dat ons toekomstige kind in deze wereld op gaat groeien. Wij zelf komen uit een gezin waar er tijd was, aandacht en we spraken over die dingen… 

Waarom… dat is een vraag die vele hebben.. waarom vertikt die sukkel van een trump het om mensen te helpen? Met die Trump zou ik sws wel eens een heel sterk bakkie koffie willen drinken en praten..want man man, waarom is het zo moeilijk om tegenwoordig om te kijken naar elkaar? Mijn hoofd explodeerd daarvan. Waarom is de macht hebben zo belangrijk, waarom gaan mensen letterlijk over lijken? Ik zou trump niet gelukkig maken met mijn vragen. 

 Het jongetje in die ambulance in Syrië dat zijn dingen die staan op je netvlies gebrand. Juist die mensen daar waar het alledaagse dingen zijn. Hoe je op een lesdag automatisch een les hebt: wat als er bommen komen. Waar het pijn doet als er weer een bekende onder het puin vandaan komt.  En soms zou ik er per direct heen vliegen en zeggen: 

“Ik wou dat ik kon toveren, dan toverde ik een lach op je mooie gezicht. Maakte ik je zware dagen licht, teken ik de zon boven je hoofd. Spreek ik de spreuk die de pijn verdoofd.” 

Elk kind even knuffelen, en t liefst allemaal helpen en ondersteunen.. maar dan voel je je zo machteloos. 

Soms walg ik van mezelf hoe goed we het hier hebben, hier in het kleine kikkerlandje waar we gewoon dagelijks eten hebben, voor t raam staan als er een helikopter langskomt. Zeuren omdat we iets eten wat we niet lekker vinden, naar het werk gaan, klagen over t weer.. en dan opeens denk ik weer aan dat kleine jongetje die voor zich uit staart. Onthuts door het bloed langs zijn hoofd, nog niet begrijpend waar die is beland.. daar huilt mijn hart om.. Dat jongetje zou ik zo op me schoot willen nemen en overspoelen met de liefde die het nodig heeft… maar helaas… ook dat is een te ver van me bed show.. 

Het enige wat ik nu vooral veel doe is bidden, en zoveel mogelijk in de omgeving me huis open zetten voor mensen, helpen waar ik kan, geven wat ik kan om dit kapotte wereldje met mijn 1sec lijm mijn kleine splinter te plakken… 

“ When the power of love is greater than the love of power. Than the world Will known Peace” 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s