Collega’s zou je denken, je zou ze af en toe kunnen schieten of niet? 

Ik weet nog toen ik begon als 15 jarige bij de Zeeman.( nog een reden voor pesten.. want wie ging er nou bij de Zeeman werken) maar ik had het naar mijn zin. Toen genoeg ik nog van de kleding ophangen, uitzoeken, rechthangen, onderbroeken vouwen etc etc. Ja ja onderbroeken vouwen was een ding. Maar mijn collega’s waren op een klasgenootje na allemaal wat ouder. Maar ik vond het leuk voor toen helemaal maar de echt klik was er meer met mensen buiten het filiaal. 
Toen ben ik overgegaan naar de C&A en daar had ik behoorlijk wat oude gardes om me heen. Ik was met me 17 jaar de jongste namelijk. Zo had je oma Els, tante Truus, etc etc. Waren leuke collega’s en zeker veel gelachen en met sommige hele goeie band maar toch.. niet totaal my kind of people. 

Nou toen kwam de Etos, waar ik gelijk een enorme klik had met mijn leidinggevende, van liedjes zingen, tot aanhoren naar welk concert ze nu heen ging, verhalen over haar reizen etc etc! Met haar had ik een geweldige klik, en tuurlijk botste we maar zij gaf me een kans om te laten zien waar ik goed in was! Samen met haar en haar zus die ook bij Etos werkte heb ik echt goeie tijden gehad en nog steeds! Toen kwam het moment dat ze overgeplaatst werd en dat was voor mij een klap, kreeg er iemand voor terug waarmee ik totaal niet uit de voeten kon.. om over snel emotioneel gehecht als een paard te praten.. dit was z’n moment. Toen kwam mijn burn out maar terwijl veel mensen niks lieten horen, bleven zij en haar zus er altijd op de achtergrond, even een berichtje, en zelf bij haar heb ik toen ik weer beetje wilde werken een paar dagen per week geholpen in de winkel! 

Maar ook daarna, verjaardagen maar zeer zeker ook mijn bruiloft waren zij en haar zus van de partij! En toen we de werk ervoor gingen verhuizen hebben we ons kapot gelachen omdat er verschillende verhuisgrappen al van te voren waren begonnen! Maar ook daarna altijd even dat apje! Dat is t enige wat me t meest doet missen aan de tijd bij Etos.. mijn lieve collega die altijd een vriendin is gebleven! En nu is ze weer overgeplaatst naar Amsterdam.. waarom omdat ze daar zijn gaan wonen🙈 dus ik zal binnenkort het amsterdamsrijnkanaal maar eens op gaan om jullie kant op te varen😂

Nou om je gerust te stellen over de vraag of ik mensen kon schieten, jazeker! Heb daarna nog bij paar bedrijven gewerkt en waar ik gewoon totaal geen klik had met mensen wat zeldzaam is voor mijn doen!
Maar zoals jullie in mijn vorige post lazen werk ik dus bij Picnic. Een leuk opkomend bedrijf.. maar wat is een bedrijf zonder collega’s… Juist een ZZP bedrijf(dit is t punt waarop je dan moet lachen🙈). Maar nee niks is het dus zonder je collega’s. 
Gelukkig heeft Picnic gewoon mega veel personeel dus zijn er genoeg mensen met wie je een band kan opbouwen of waar je juist heel hard voor weg kan rennen. Want het is wel een groot DC dus iemand omzeilen is nou niet t meest lastige behalve als je dus pauze hebt.. maar dat terzijde. Want pauzes dat zijn een ding opzich, dus kom ik zo op..

Zoals jullie al eerder lazen heb ik ook allemaal verschillende herkenningspunten/namen voor degene met wie ik het meest heb of juist totaal niet😂. Maar dat kan ook niet anders.. de ochtend dat ik rondloop om te kijken we er zijn is stiekem een routine.. we hebben zoals gewoonlijk allemaal afdelingen.. 
Zo begin je dus bij de Gastvrouwen.. oftewel de Kantine dames die je altijd in de weer zit vliegen, rennen maar ook waar ik standaard me paracetamollen haal en ff praatje maak. Die lopen on lichtblauw. Want ja ja Picnic staat wel voor de Rode kleur maar je moet elkaar toch kunnen onderscheiden van taken..Niet dat we geen kleine samenleving zijn van allemaal kleurtjes, van spierwit naar pikzwart, jong en oud( JA IK MAG DAT ZEGGEN👅) maar het is toch handig om gewoon elke functie een kleur te geven.. Zo moet ik je eerlijk bekennen ben ik mega jaloers op de mensen op het podium én de mensen van kantoor want gewoon je eigen kleding aan is toch beter dan je als een bouwvakker/tokkie voelen in je comfy Clothes. Maar dat terzijde. 

Dan als je binnenkomt en je ziet allemaal oranje shirt weetje: TRAINEES. Dat is de eerste fase waar je binnen komt.. want je moet je letterlijk een omhoog werken qua kleuren dan he…. de trainees worden opgevangen door de Trainers. Die trainers lopen tevens in consult blauw een kleurtje die ik stiekem mooier vind dan het oh zo rooie Picnic… maar zoals de naam al zegt ze leiden iedereen op die op de werkvloer bij Picnic komt werken. Daar stuit ik gelijk al op een leuke medegenootje.. geadopteerd, bruin en KLEIN! Dus ik ben dan gelukkig niet de ene kleine bruine smurf die er rondloopt.. Sorry D maar jij loopt ook nog eens in blauw🤣😳.. (je schoenen rock je wel btw) en zo lopen er nog een stuk of 4 trainer rond. Leuke mensen die zich de benen onder hun lijf vandaan lopen maar wel alles regelen en waarmee ik met paar toch wel heel goed kan vinden.. gelukkig maar😏

Nou dan loop je dus naar de dagopening en daar zitten op het podium de Supervisor(IN GEWONE KLEDING😠) samen met letterlijk zijn rechterhand over alles wat t gebeurt. Maar zo hebben we dus een echte Bourgondiër als supervisor.. tenminste zo ziet hij eruit, buikje rond, baardje, goed gehumeurd en als 100% aanstaat en het is vrijdag middag hoor je vaak genoeg zijn vrolijke Brabantse geschal. Dan heb je ook een aardige vrouw,( HIEPHOI ook een vrouw) die Engels praat, maar Nederlands verstaat… super handig voor degene die geen “Engelands” kunnen. Haar kan je herkennen aan haar standaard ochtend zinnetje: “ Good morning Everyone, if you can gather around so I won’t have to scream so loud.” Gewoon standaard… en dan heb je er nog eentje.. lang blond en als ik hem zie lopen zo snel denk ik altijd “Pas op zo meteen val je nog voorover.!🙈” Laatst liep ik met hem mee naar kantoor waarop ik letterlijk zei: “Niet zo snel.. I’ve Got LITTLE legs..” Ohja en bijna bij elke zin bij de stand up sochtends zegt hij : “ Oke….., Ja…oke..” 

Dan krijg je toch wel de grootste gros Rode mensen of te wel: de shoppers! Wij doen dus je boodschappen.. Nouja niet allemaal anders zal t z’n “Black Saturday” effect zijn. Je hebt namelijk nog verschillende afdeling waar mensen in het rood werken.. maar heb er maar paar waar ik letterlijk iets mee heb.. 

Zo begin je bij Chilled.. Ja dat is chill zou je denken, qua temperatuur ja maar niet om daar de hele dag te staan hoor.. brrr. Maar daar heb je dus een deel apart waar ook daar je boodschappen gedaan worden. Het is typerend als je al tijdje bij ons werkt en je staat weer op Chilled dat de smoesjes komen.. “ maar ik ben ziek, word verkouden, last van me longen, hoofdpijn.. etc etc..” maar ja een lief collegaatje is daar altijd druk in de weer zij is buddy( nee ze is geen hond die zo heet, of een man ofz) buddy is iemand die op de verschillende afdeling de nieuwe mensen beetje opweg helpen. Maar ik moet stiekem altijd lachen als zij naar ons toekomt om bakken te halen, met beslagen brilglazen waar je dan ook gewoon echt vrij weinig door ziet( Ik spreek uit ervaring, als je dan je bril wilt droog maken en toch doorloopt met je -10 merk je opeens dat er Palen staan en die niet voor niks rood zijn🤦🏽‍♀️) en dan heb je daar ook iemand die gewoon als die me ziet keihard maar ook keihard me naam schreeuwt, ik schrok in t begin me elke keer bijna een hartverlamming maar nu schreeuwen we tegen elkaar joh dat maakt het leuk! Hij komt meestal ook zakken terug brengen die we kunnen hergebruiken en als ik hem aan zie komen al beetje begin weg te lopen omdat die zakker gevuld anderhalf x zo groot zijn dan dat ik ben en dan ook nog leuk is om mij daarmee omver te slaan🤔🙄 

Dan heb dispatchen( de dozen in een hoge frame zetten die dan de vrachtwagens in moeten) en daar staat dan de Grootste knuffelturk van Picnic.. maar echt… ik maak geen grapje.. hij doet me altijd denken aan Jerommeke van Suske en Wiske.. die krachtpatser maar wel lief.. nou dat is onze knuffel Turk ook! Standaard als je langsloopt ben ik blijkbaar de “bitterbal” die hij bedoeld en letterlijk in alle alle toonsoorten op een dag wel roept. Het is leuk als er goeie muziek opstaat en je even over het balkon kijkt en hem totaal uit z’n plaat ziet gaan, hij danst, zingt als hij werkt. Het is altijd wederom weer een lachwekkende tentoonstellin als er goeie muziek opstaat! Bij dispatchen staan toch wel de “krachtpatser” zo staat er ook een “kast” nee geen kleding ofz. Maar gewoon een boom lange vent, gespierd en hartstikke aardig! 

En dan komt toch wel het de groep die je kan omschrijven als: Zooitje ongeregeld, stamgasten van de kroeg, de middelbareschool qua gezeik maar ook het meest gezellige (vaak..soms…als iedereen goed in z’n vel zit😅) plek van heel Picnic.. juist de Baggers. Degene die zorgen dat producten überhaupt vervoerd kunnen worden in bakken. De mensen die vind ik soms wel onderschat worden.. Maar ook de mensen die niet altijd goed tegen veranderingen kunnen. En de uitkomst daarvan vind ik 9/10 hilarisch!! Dit is niet goed, ze moeten dit, niemand luister, bla bla bla😂. Wij staan op een soort van 2e verdieping.(Hoger dan de Supervisors😏) en daardoor ook beetje afgesloten..maar daar heb ik toch wel my people. Zo sta ik geregeld met een van me beste collegaatjes hele musicals te zingen, te lachen, maar ook goeie gesprekken. Het is soms gewoon heerlijk z’n Utrechter naast je want als ze iets zegt kondigt ze het netjes aan met: “Ik zal je is zééééééééggen…..” en alsje daarop let lig je helemaal dubbel geloof me.. maar er is nog een vrouwtje die letterlijk staat voor stille wateren hebben diepe gronden. plus speedy van de kantine( ze is gewoon van roos naar blauw gegaan… In trant van vriendjes blijven met de kantine dames) zijn we met z’n 4e toch wel een gek zooitje bij elkaar. Van speedy kan je leren delegeren. Vraag je aan d’r zullen we samen ff die vrachtwagen lossen, zegt ze je.. loop je vooruit en t enige wat ze doet is iemand ff aan tikken en wijzen met d’r vinger waar het heen moet😂😂 Daarnaast heb je toch ook nog lieve andere collega’s, een Poolse die d’r benen onder de lijf vandaan loopt maar waar ik de tasjes dans op vrijdag middag uitstekend kan uitvoeren, Mo (afkorting van 1 van de 9 Mohammeds) die altijd in is voor een grapje maar ook altijd als een razende werkt. Dan heb je degene die er t langst weten, weten hoe we dingen kunnen veranderen maar niet echt naar geluisterd word. En dat is eigenlijk het baggers team met fulltimers… maar geloof me daar word t meest gezeurd, gepraat, gesnoept, gelachen etc🎈 

Maarja er moeten toch mensen zijn die dat grut als ons baggers beetje in de gaten moet houden.. daar heb je dus 2 categorien voor: de grijze muizen ook wel de Shoppers +. Dat zijn de rechte handen van de afdelingschefs.. dat zijn vooral mannen.. op drie na. Die verschillen bijv van een lange gast naar kleinere man met een geweldige baard… die baard is gewoon cool..( je hebt tegenwoordig die trend van iets in je baard doen en al die filmpjes op Facebook daarover? Ik moet me altijd inhouden hoor om hem niet steeds te taggen😅) maar zo is er ook eentje die wel me maatje is, altijd even hoi zeggen, en meestal ook beetje mee kloten.. als in de zin van dat hij denkt: “ jij bent klein schattig meisje, maar sterker dan je denkt..” 

En dan krijg je de zwartste mensen van Picnic (nee niet rascistische gedachten door je hoofd laten gaan nu) ook wel de Captains genoemd.. Dat zijn letterlijk alleen maar mannen/jochies. Allemaal in de 20 net 30 maar ik moet zeggen zij kunnen bij sommige de sfeer goed verzieken als ze met de mededeling komen “ het word later.” Maar ik moet altijd wel lachen om ze.. lopen ze met die portofoons elkaar in de zeik te nemen, piepjes etc. Je hebt verschillende captains. Zo heb je de klusjes man die al onze tafels aan t vernieuwen is, stront ziek moet worden af en toe van al die vragen😂.. je hebt ze goed gemaakt hoor alleen niet voor deze “dwerg” blijkbaar.. Dan heb je er eentje die door onze Engelstalige Supervisor een geheel andere naam heeft gekregen ipv een E z’n naam begint met een U en ik daar toch wel goed (mis)bruik van maak… maar dat is er ook een die je als t water afgesloten is, jij onwijs naar de wc moet en je vraagt of hij als Captain kan laten weten wanneer het water weer aangesloten is en hij ja zegt.. maar gewoon 5x langsloopt en H-E-L-E-M-A-A-L NIKS zegt dat “Die watah” er weer is…..🤔 We hebben er ook eentje lopen die altijd iets in zijn hand moet hebben, een stift, een kapotte tennisbal(die ter bescherming om het uiteinde van een bouwrek zaten) dus nu heeft die hele tennisballen waarmee die kan rond gooien mocht het nodig zijn… zijn naam staat er zelfs op dus mocht je echt stront stront vervelend zijn en zou je zo een tennisbal naar je toe kunnen krijgen .. hij is ook wel degene die dus de pauzes bij ons “vrije” baggers heeft ingelast en menigeen dat niet kon waarderen… Want tja pauzes neem je gewoon met wie je wilt dat is de “gewenning van de oude garden” maar toen er een white board kwam met pauzes… dan hebben we nog last but very not least.. de kleinste captain, de gekste, maar ook degene die bij sommige baggers wel wat potjes kan breken als hij vraagt met z’n onschuldige jochies kop of er een uur overgewerkt kan worden… degene die mij uitscheldt voor dwerg terwijl die zelf echt niet veel langer is en voor een mannelijke begrippen een echte dwerg is. Hij is dus degene die altijd mega stoer roept of ik kom matten… nadat ik laatst dok 36 had geclaimd en je de mededeling krijg dat hij z’n territorium nog heeft afgebakend kan je me letterlijke oprapen.. 

Het is net een kleine samenleving met mensen die je steeds beter gaat leren kennen, om gaat geven en ontzettend veel lol mee heb! Ik ben helemaal geen einzelgänger en ik heb het nog nooit gehad dat ik als ik ziek thuis ben zsm echt weer wil werken omdat het leuk en gezellig en werk leuk maakt.

So my Life is a lot, a lot better with my co workers🎈✨ 

>>Picnic nigger out🤘🏿<<

2 gedachtes over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s