Als het kon, zou iedereen terug willen gaan, Naar die ene dag.                     Naar die ene avond, En was iedereen met je meegefietst tot je veilig thuis was❤️

Lieve Anne, daar ging je dan 29 september op je fiets, opweg naar Utrecht en misschien wel opweg naar huis. Dat je nog snel een selfie stuurde omdat in de regen, Het moment dat het noodweer los barste. Het moment waarop jij nog nietsvermoedend opweg was naar Utrecht. Maar toen gebeurde het gene waar je t liefst niet over hebt, t gene waarvan je denkt dat overkomt mij niet, t gene waarvan je zou willen dat het niemand overkwam. 

Maar lieve Anne, opeens was daar het moment waarop jij niet meer te bereiken was, het moment waarop jou whatsapp vinkjes grijs bleven, het moment waarop je vriend zich ongerust begon te maken. Het moment waarop je vriend je ouders inlichtte, en zij weer de politie. Waarop ze hoorde dat jij de volgende dag niet op je geplande afspraak verscheen. 

Lieve Anne, daar was het moment gekomen waar jij opeens niet te verstaan meer was, het moment waarop jij in handen viel van een onwaarschijnlijke gek, het moment waarop de ergste malloot jou iets aandoet… maar ook het moment dat jij deze aarde verliet. 

Het moment lieve Anne, waarop de politie begon met zoeken, het moment waarop de defensie ingeschakeld werd en het moment dat iedereen massaal jou foto op Facebook deelde, het moment waarop onwijs veel mensen zich vrijwillig aanmeldde om te helpen zoeken! Het moment waarop ons klein Nederland weer even een werd. Waarop we massaal naar jou op zoek waren. 

Het moment waarop ze een spoor hadden, jou fiets en tas werd gevonden, jou kleding werd gevonden, maar ook het moment waarop we met z’n alle hoopten dat dit drama aan jou voorbij mocht gaan. Dat jij ergens om de hoek zou komen, gevonden zou worden en alles goed met zou zijn. 

Maar vandaag was daar het verdrietige moment na twee weken, het waarop heel Nederland zich machteloos voelde, het moment waarop menigeen een traan wegpinkt of boos werd van machteloosheid. Daar was het moment dat de ergste scenario werkelijkheid werd.

Het moment waarop onze gedachten uitgaan naar jou naasten, naar je vriend die zijn liefste vriendin verloor, naar je familie die hun geliefde dochter verloor, naar je vrienden die een waardevol vriendin verloren, naar het moment dat deze wereld, ons kleine landje een mooie mens verloor. 

Maar ook het moment waarop heel Nederland naast je had willen fietsen, waarop heel Nederland jou had willen beschermen, waarop heel Nederland bij jou in de buurt wilden zijn, waarop honden baasjes een extra rondje hadden willen lopen. Waarop wij Nederlanders er voor je hadden willen zijn! 

Met tranen in me ogen door wat jou heeft moeten overkomen wil ik jou nabestaanden heel veel sterkte, liefde en warmte toewensen.. niet om jou te vergeten of er over heen te komen maar om hun verdriet een plekje te kunnen geven maar vooral alle ruimte om hun tijd te pakken om jou gemis een plekje te kunnen geven! Lieve nabestaanden…sterkte! 

En Lieve Anne, ik ken je en vele met mij niet persoonlijk…Maar ik weet zeker dat je gemist gaat worden! Laat je lichtje maar extra schijnen daar boven en dat we je als Mooie Ster daar boven vaak mogen zien! 

– Rip Anne Faber, 29 september 2017-

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s