Wanneer is het voor het laatst tegen je vriendin die het moeilijk heeft heb gezegd; wat heb ik bewondering voor je. Of tegen een klasgenoot; je bent onwijs sterk wist je dat? Ja denk je, ga je nu weer beginnen. En ja dat doe ik! 

 Waarom ik hier over begin? omdat ik merk dat het makkelijker is om iets negatiefs te zeggen, dan positief te antwoorden. Toen het slecht met mij ging kon ik geen complimenten horen want ik zag alles negatief. Maar nu je je best doet wordt t soms meer negatief neergezet. Bijvoorbeeld toen mensen hoorde dat ik sinds februari beter ben verklaard en weer mag werken en alles doen. Wel met mate natuurlijk maar alsnog ik ben weer “normaal” in deze maatschappij.

En toch blijf je vragen krijgen , ben je nu helemaal gezond, geen last meer van depressie? En ben je trots? negatieve vragen hebben mij en meerdere die ik ken ook weer negatieve dingen opgewekt. Heftige vragen zijn dat als je net weer omhoog aan het klimmen bent. Helemaal gezond tja, ik ben minder moe laten we het daar op houden!

 Of je ooit van depressie afkomt? Nee, daar kom je nooit helemaal 100% vanaf. Je leert het handelen, mee omgaan. En daar ben ik trots op. Als ik soms terug kijk op afgelopen jaren schrik ik soms van hoe slecht in er aan toe was! Ik wilde niet meer rondlopen op de wereld en voelde me net als Remy: Helemaal alleen op de wereld! Sommige mensen noemen het zwak, of je doet te moeilijk. Maar eigenlijk ben je sterker dan je denkt! Maar er is 1 ding waar ik super trots op ben! Dat is: 

” The bravest thing I ever did, was continueing my life when I wanted to die.” 

Doorgaan met leven als je niet meer wilt. Dus voor iedereen wie het heel moeilijk heeft en soms niet meer ziet zitten! Je bent dapperder dan je denkt! En ik ben blij dat je er nog bent!
Voor alle lieve mensen, die aan de zijlijn moeten staan en iemand door een burn out of depressie heen ziet gaan, alsjeblieft  denk er niet makkelijk over. En als degene aangeeft sorry ik red het even niet..  

Just let it be like the Beatles did. 

Laat hun in hun waarde, ook al snap je ’t niet, of vind je het moeilijk.. Laat het! Wees er voor degene! Dat is op dat moment zoveel waard!  Dus ik wil mee geven zeg het wat vaker tegen je buren, vriendinnen, zussen of klasgenoten. Vertel dat je bewondering hebt voor ze. Want dat zal ondanks dat jij dat weet meer helpen dan je denkt! Een beetje omkijken naar elkaar kan geen kwaad in deze wereld en maatschappij waar het voornamelijk alleen maar om werken en doorgaan en niet zeuren draait helaas!  En daar kan je met een klein gebaar toch wel mooi iets aan veranderen!!

2 gedachtes over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s