De uren die vliegen, de jaren die liegen. Ze zeggen doe rustig aan, er is tijd genoeg. Zien jullie niet dat ik jullie zo lief had. Oh, ik mis jullie nu al terwijl jullie hier nog bij mij zijn!’ 

 Deze zinnen van het liedje van Ali-B raken me zo. Het past precies op mijn situatie nu. Ik ben een tijd vriendloos geweest op de basisschool en middelbareschool. Dat kwam omdat ik gepest werd maar ook vooral omdat het bij ons thuis niet zo makkelijk ging. 

 Nadat ik ben gaan werken en mijn opleiding ben gaan volgen heb ik vriendschappen gemaakt die er zoveel toe doen voor mij. Een paar mensen ken ik nu al 3/4 jaar en dat voelt zo goed. Zoals mijn vrienden weten en  meegemaakt hebben, heb ik een paar moeilijke onstabiele jaren door moeten gaan. Zonder die vrienden had ik hier nu niet echt meer gezeten. Je vraagt je vast af hoe dan.

Door alle uitgebreide avondjes, gekke uurtjes, uren lange gesprekken en laten zien wat ik kan doen, wat ik wel waard ben maar vooral Dat ik ’t kan en ertoe doe. Door alle stimulans loop ik nog rond. 

Maar aan vriendschappen komen ook moeilijke eindes. Ik merk sinds ik een burn-out heb en opgenomen ben, en ga trouwen vele mensen ook zich terug trekken. En ja als je mij kent ik ben zo snel emotioneel gehecht als een paard dat sterk is. Vele moeilijke dingen die je tegen komt als je opgenomen bent. 

Wat totaal niks voor mij is, is me totaal afzonderen wat ik in de kliniek hebben gedaan. Ik heb maar 5 a 8 mensen in totaal gezien, puur omdat ik er geen veroordeling bij kon hebben. Maar het moeilijke is, als je vele mensen al verloren bent je in die periode juist mensen verliest. Ik heb van vele veel verdriet gehad, de laatste tijd zijn er wel 10/15 kennissen en vrienden die afhaken. Ook omdat ons traject samen best een hobbelige weg is. 

En nee dat is niet om zielig te doen want alles heeft twee kanten. Ik weet dat als ik voor iets vecht en je me daar op aanspreekt dat ik vecht als een leeuw. Dat ik getrouwd ben en alles samen doe wilt niet zeggen dat ik geen tijd meer heb, mensen die mij kennen kunnen altijd terecht, Maar dingen waar ik aan werk om mezelf te onwikkelen en dat wordt als negatief gezien dat dan nog harder aan komt! *Voor een ieder die onder die mensen behoort, het spijt me dat ik me soms als een pitbull heb verdedigd en door ben gegaan op mijn eigen weg. Maar ik heb het nooit zo willen laten eindigen.

 Gelukkig komen er ook altijd weer nieuwe vrienden bij, Zo heb ik vanuit mijn werk  geweldige collega’s ontmoet waar ik mezelf totaal kan zijn, met me onzekerheden en al. Onzeker denk jij? Nou echt, laatst had ik een verjaardag d en scheet ik nog net geen 7 kleuren. Het is moeilijk om jezelf steeds weer te laten zien. Ik lach altijd, dat is m’n kenmerk… 

Je gaat door en voor een elke uniek mooi persoon waar een band uit ontstaat straal ik een glimlach uit, die geven mij energie en nieuwe moed. 
 Zoals een van mijn beste vrienden ook zei:

Je leven is zoals een trein, vrienden stappen in rijden een paar haltes mee, de een zit eer de halve reis en de ander stapt op t volgende staion eruit, en sommige al eerder. 

Maar ondanks alles wil ik iedereen bedanken of je nou al een tijdje meerijd of eruit gestapt bent. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alles wat jullie hebben meegebracht en mij geleerd hebben!

Een gedachte over “

  1. Nahw meissie, is soms ook moeilijk om mensen te verliezen daar weten we beide alles van. Sommige had je misschien wat langer mee willen laten rijden of als bijrijder gewilt.. maar helaas, het mocht niet zo zijn. Ik houd vaak het zinnetje; there are two Reasons for people in your lief. A lesson of a blessing. Dankbaar dat wij al wat jaartjes samen reizen! ❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s