Muziek… Ik word er toch zo intens blij van. Iedereen die mij kent weet… Moment dag je binnen stapt of in mijn omgeving bent is er gewoon ALTIJD MUZIEK Aan. 

Ik hield altijd van muziek omdat het de chaos in me hoofd rustig word. Of het juist alle woorden eraan geeft wat ik niet kan op dat moment. De afgelopen tijd ben ik niet alleen maar naar deuntjes gaan luisteren, niet meer alleen focussen op de beats. Maar juist meer naar de teksten.  De afgelopen jaren is dat meer omdat mijn hoofd een chaos kan zijn. Mensen die mij kennen weten dat ik liedjes 💯x op repeat heb staan. 

Vroeger als muziek in de auto of thuis aanstond kon ik liefjes binnen no time meezingen, ik was dan ook dolgelukkig toen ik doe ouderwetse mp3speler kon kopen, zo een die op batterijen werkte. Konden 25 liedjes op. Toendertijd was het nog kinderen voor kinderen. Liedjes illegaal downloaden, en dan erop zetten. Je had toen limewire, het ouderwets download programma, en als ’t liedje die je wilde er niet opstond had je dus gewoon pech, dan kocht je dus nog de cd’s, of had je eindelijk dat ene cassettebandje. 

Cassettebandjes, die dingen waren een uitvinding. Ibbeltje luisterde ik altijd. Maar verder ben ik gelukkig opgegroeid met heel heel veel muziek. Veel christelijk vanuit huis uit. En nog steeds kan ik daar onwijs veel rust in vinden. Toen ik erg met dingen aan ’t vechten was, hoorde ik het liedje van mathijs Buwalda: Waar bent U, en Staak de strijd. Die liedjes werden toen op dat moment mijn motto. En op een gegeven moment heb ik de strijd gestaakt en heb ik me laten dopen en zong Matthijn buwalda dat ook in mijn doopdienst(voelde toch wel stoer dat hij dat zong..)dit stukje van Waar bent U. sprak me het meeste aan.

Maar U, U kent mij echt. En U weet waar ik door heen ga. En toch grijpt u niet in? U hebt toch beloofd mij te dragen door het water. Kunt U dan niet zien dat ik verdrink. 

Dat heeft me toen zo geholpen. Toen ik de tijd erna in mijn burn out zat heb ik onwijs veel gehad aan liedjes als: Pak maar mijn hand,maar ook juist de ‘fack the world’ songs.  Gek eigenlijk dat je gemoedstoestand alles bepaalt. Zelfs je smaak van muziek?! 

Toen mijn zus en ik samen films keken hadden we beiden een favoriet, Raised your voice. DE film van onze idool Hillary Duff. Vooral het liedje: Someone watches over me. Dat lied heb ik zelfs als verassing op haar bruiloft gezongen! 
 

So I won’t give up, no I won’t break down. Sooner than it seem, life turns around. And I Will be strong even if it all goes wrong. When I’m standing in the dark I’ll still believe. Someone watches over me. 

Laatste tijd luister ik toch graag naar verschillende liedjes, genres. Zo houd ik ook ontzettend van beste zangers, of musicals, mash-ups etc. Tijdje geleden ging manlief mijn telefoon muziek lijst eens door. Elke liedje wist ik te benoemen en mee te zingen, toen een mas hup van YouTube en ook die wist ik elk dingetje mee te zingen. Nu ik eindelijk ergens werk waar altijd de muziek aanstaat.. Zetten ze standaard radio 10op…das dan soms een beetje jammer. Maar ook daarin vermaak ik me prima, ken ik toch veel gouwe ouwe en zing ik met collega’s een repotaire van musicals, kinderliedje en gouwe ouwes.

Hier een lijstje van mijn top tien hits nu, vol betekenissen en welke tijd zal ik erbij zetten.. 

 1. I’m still here. Audrey peeples.  Het was een mooi lied die me in de tijd dat ik me therapie afsloot hielp, ik ben er nog na alles! ♥️ 
 2. Adem. Daniel Kist. “Adem in, adem uit. Voel de wind langs je lichaam glijden. Denk niet na maar besluit. Dat je je door je eigen kracht laat leiden. Naar een nieuw begin, stap er maar in.” de laatste tijd in ons ziekenhuis traject, lopen er zoveel dingen langs elkaar heen, combineren met ’t werken en ons sociaal leven vergeet ik soms te ademen… Dit lied start ik elke ochtend mee.. Even op adem komen! 
 3. Trumpsta, Djuro edit.  Als er 1 lied is waar die je hoort als ik boos ben is het dit lied. De beat is gewoon heerlijk. Laatst toen ik zoveel tijd stak in iemand maar er zoveel verzonnen dingen voor terug kreeg voelde ik me zo bedonderd… 
 4. Ik voel vlinders voor jou, Brainpower. Dit lied werd een hype toen Carry Slee haar eerste boek liet verfilmen. Het dansje en ’t lied ken ik helemaal uit mijn hoofd. Het was echt een geweldig lied en liet me kennis maken met de Nederlandse rap. 
 5. Akon, Blame on me. Ik kende Akon alleen maar van Lonely I’m so Lonely. Maar toen ik dit lied hoorde raakte het me ergens, soms als ik voel alsof alles mijn schuld is blèèr ik dit mee. Het is zo onwijs mooi hoe hij zo humble is km letterlijk sociaal al z’n fouten op te noemen. 
 6. Powerfull, Jussie Smollett ft. Alicia Keys-, Empire. Empire, een serie die ik dit jaar heb ontdekt. Een onwijs leuk, sfeervol, verhaallijn serie vol muziek. Jussie die Jamal speelt heeft ten eerste een GEWELDIGE stem. En dan deze mix is gewoon zo mooi. Toen de eerste x dat we na Senn weer hoop hadden in een proces en dat niet zo mocht zijn kwam dit liedje op me pad. We zijn allemaal Powerfull. Cause you matter, I matter, we matter all. 
 7. Oceans, hillsong. Hillsong is een christelijke band. Dit lied is zo onwijs puur en vol geloof… Toen Senn overleed en manlief zwaar depressief werd had ik ’t gevoel dat ik al half verdronken was.. Maar er kwam hoop tot leven.’ So I Will call upon your name. And keep my eyes above the waves. When oceans rise, my soul will rest in your embrace. For I’m yours and you are mine. Spirit, lead me where my trust is without borders.” zo fijn om te weten dat Hij er altijd is… 
 8. Supermarket flower, Ed sheeran. Afgelopen winter kreeg ik ’t nieuws dat een jongen met wie ik opgegroeid was omgekomen was bij een lawine. Het trof me toch harder dan ik dacht, hij was 1 van de 4 van ons groepje in de kerk! Een lieve, zorgzame humorvolle jongen! Die in d’r bloei van zijn leven was, gelukkig verloofd, een echte student. Bij de herdenkingsdienst zong zijn verloofde een stukje van dit lied, telkens weer bezorgt het me kippenvel! Timo…deze is voor jou♥️
 9. Zoutelande, BLØF. BLØF vind ik überhaupt echt een geweldige band, zo puur, mooi en gewoon echt Nederlands. Dit lied is van hun nieuwste album.. Ik heb ze life mogen horen voor ’t eerst bij de vrienden van Amstel life. Maar dit lied zet ik snachts aan en ik kan met een gerust hoofd slapen.
 10. Om bij de vrienden van Amstel te blijven. Afgelopen jaar was onze eerste x dat we daar deel van werden. Er waren weer veel prachtige samenwerkingen. Die van Rowan heze met Typhoon, was mijn favoriet!! ‘het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag.. Dat heel Holland Limburgs lult!’ geweldig en heerlijk. 

En zo kan ik nog uren doorgaan… Liefde voor muziek is liefde door het verwerken met muziek van elke voorval wat op je pad komt! Laat me weten wat jouw favoriete is!

Dear music, thanks for always clearing my head, healing my heart and lifting my spirit.

Een gedachte over “

 1. Wat een leuk kijkje in je hoofd en daardoor muziek. Ik ken je muziek natuurlijk als 1 van de beste haha, maar van sommige nummers wist ik niet. Leuk ook om bij elk nummer een betekenis/herinnering te lezen! En oefff mijn favoriet? Dat weet ik zo1,2,3 niet hahaha.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s