‘Hé uienbal…. Speedy hoe is daar, zal ik jou is wat zeeeeeeeeegggen.’ dat zijn nou typisch een paar benamingen en uitspraken van een stel heerlijke collega’s d is vrienden zijn geworden.

Ik werk nu ong 7/8 maanden bij picnic zoals jullie weten en er zijn altijd mensen die extra opvallen of waar je denkt hé.. Jij bent oké. Zo had ik dat dus ook met Speedy..

Iemand die bij mij op de afdeling kwam, een frisse wind, gekkie bij d’r en Ho is wil je leren delegeren ben je bij haar op ’t juiste adres. Zoals ze me liefkozend benoemt: op gegeven moment kwam ze(ikken dus)  in me aura en hoe hard ik er ook uit bleef schoppen ze bleef maar terug komen. Ik weet nog toen ik dat aan iemand vertelde en die ging er super serieus op in, dan heb ik ’t dus al gehad 🤭.  Die uienbal is degene die me terug trekt als ik teveel wil doen, die manlief zover krijgt om een appeltaart snachts nog te laten maken maar ook degene die me altijd moet pesten, ben ik er niet dan mist ze me gewoon. Wat houd ik toch ontzettend van dat mens. Ik hoef me bakkes maar open te trekken en ik weet binnen no time heeft ze wat terug te zeggen. Zo krijgen we ook hilarische momenten, waarop mensen op ’t werk denken dat ze me onwijs kwetst en ze niet snappen als ik in lachen uitbarst. Als ik een lief gebaar heb gedaan ze 10x dankjewel zegt maar niet aan knuffelen doet die stumper. En dat ik dan maar antwoord: beledig me anders ff dan weet ik dat je ’t waardeert. Zulke dingen ik hou er onwijs van! We twee zijn 2/3 deel van de 3 musketiers zoals manlief het noemt.

De 3de is afgelopen week officieel bekroont tot de oudste musketier. Een heerlijk utrechts mens zonder  een precieze filter maar gewoon hart op de tong maar zeer zeker ook op de juiste plaats. Eentje waar ik onwijs veel bewondering voor heb. Als je ’t over doorzettingsvermogen en kracht heb is zij een echte definitie daarvan. Maar ook zij heeft d’r grappen en grollen. Puur alleen al haar’ Engelands.. Als je haar hoort vragen: how are you, spreekt zij het uit als: how aaaaaaaaaare Joe. Idd waar ik al in de lach schiet als ik het überhaupt hoor. Soms probeer ik stiekem de E’s te tellen wanneer ze weer zegt:’Luister, ik zal eens wat zeeeeeeeeeeeeeghen.’

Maar wat mag ik van hun beiden onwijs veel leren. Alsof ik twee surrogaat zussen/Coolste tantes heb. Laatst was de oudste jarig en dan appen wij al wat we van te voren gaan doen, wetend dat de uienbal me blijft appen of ik ’t regel, of ’t al geregeld is, of ze wat doet… Nee hoor, mij beetje achter de vodden zitten 😂. Maar zo zijn wij een team. Waarop we zoonlief van me collega in ’t complot hadden betrokken en we een week later(afgelopen) vrijdag als twee debielen onder haar voorraam langs danste of kroop als een aap(En nee ik was ’t dit keer dus niet de aap) en we dan uiteindelijk weer voor haar deur staan en ze verrast is. Daar doen we ’t voor!

Maar ondanks dat ik onderdeel ben van de 3 musketiers heb ik nog meer geweldige collega’s die onwijs veel voor me zijn gaan beteken. Een ander vriendinnetje waarmee ik onwijs goeie gesprekken kan voeren over de tijd waarin zij inzit en ik al gezeten heb. Geweldig hoe je elkaar tot hulp kan zijn. Tot hulp kan zijn als in jij krult mijn haar en ik verf jou haar rood.(dat laatste wat dus toch vreselijk mislukt maar ach) maar ook uren kunnen lullen.

Het mooie is dat dit maae een kleine greep is uit een groep mensen die onwijs veel voor mij maar ook voor manlief zijn! Maar dat is njet alleen bij picnic. Ook vanuit mijn ‘Etos carrière’ (zei ze met esn bekakte stem in d’r hoofd) heb ik de geweldige zusjes aan overgehouden. 1 is mijn oude bazin en de andere is haar zusje. Ook daar heb ik nog geregeld goed contact mee. Onwijs gaaf om te zien dat je iedereen  veel ziet maar zij dit ook oppakken waar we gebleven zijn. C

Moraal van ’t verhaal, het doel, de anticlimax..

Dat is eigenlijke heeft makkelijk: ik heb nog nooit zulke geweldige collegas die er zo voor me zijn en dat ook gewoon blijven. Daar gaat het om, veel mensen die ergens werken en werk en privé gescheiden vinden dat je dat niet kan maken op je werk. Nu ik tegenwoordig op kantoor zit wat een gehele andere afdeling is, merk ik dat ik toch meer contact met mensen wik dan met mensen die een beeldscherm voor hun kop hebben. Je moet lol maken en helemaal op je werk! Want het bestaat hoor dat leuke mensen en leuke collega’s echte vrienden van je worden. Just like I have😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s