Je ken het wel als mensen ongewild adviezen geven of opmerkingen plaatsen.

“Ach, je bent nog jong, je lichaam werkt nog over een paar jaar.” of ” Probeer gewoon te relaxen, komt allemaal wel x goed.” “Wacht maar totdat je straks zelf kinderen hebt….” Of de ergste ” Als je nou je verwachtingen gewoon uitzet dan komt ’t sneller dan je denkt.”

V-E-R-S-C-H-R-I-K-K-E-L-I-J-K!!!! De afgelopen weken/maanden horen we zulk advies. Manlief word er menig keer boos om net als dat ik gefrustreerd word. Want alsof het ff te vergelijken is met:” Sorry de broek is uitverkoop, volgende x beter hoor! ” kijk als ’t om een broek ging natuurlijk. Dan lach ik ’t net zo hard weg maar dit..

Waar ik vooral achterkomen is nu we het officieel hebben bekend gemaakt, dat mensen zich opeens anders gaan gedragen. Je krijgt opeens argwaan, of mensen gaan op hun tenen lopen of doen er juist heel luchtig over als ze een kilo appels bestellen en ’t tussen neus en lippen door zeggen.

De mensen die opeens heel veel gaan inlezen en zeggen dat jij ’t dan ook zo maar Moet voelen. En dan zeggen oh dus dit en dat gebeurt er en zo ga je reageren. Dat ik denk denk: Lief hoor dat je je in leest, maar elk traject per persoon is anders. Iedereen voelt het totaal anders hoor. Dus hoe gewoon lekker je bakkes met je bemoeizucht gedrag!

Dan heb je de tenen lopers, die zo weinig mogelijk zeggen maar wij dik aanvoelen dat het op het puntje van hun tong ligt op er iets over te zeggen. Ik ben dan gewoon een bitch i know maar ik ga er dan juist over beginnen. We zijn niet ziek, ik ga niet dood. Nee we hebben hulp nodig van ’t ziekenhuis that’s it.

Of de mensen waar ik ’t meest een hekel aan heb gekregen, laag me corrigeren.. Ik heb geen hekel aan de mensen hoor maar aan hun gedrag over dit onderwerp! De attitude van: oh dan ga je nu dus ff naar ’t ziekenhuis en dan zie ik je zo weer oké. Prima hoor dan vertel ik straks wel over hoe de avond nou was! En als je dan even terug bent of afzegt is ’t van och.. Je moet ’t niet zo zwaar tillen hoor.

Wij snappen onwijs goed dat het voor mensen lastig is, het is voor ons al lastig om er soms wèèr over te moeten praten. Maar wij leven er mee dat het nu bijna nergens anders over gaat. Geloof me het echte relaxen of chillen is moeilijk.. Dus please verwacht ’t ook niet van ons. Bij ons is ’t heel anders van even ziekenhuis in en uit.

Gelukkig zijn er ook mensen die geweldig reageren: Mijn werk en manlief zijn werk geven ons alle ruimte, leven mee. Hoevaak ik als ik uit een controle afspraak op ’t werk kom en collega’s toch vragen of ’t gaat of rekening ermee houden. Maar soms zijn er ook mensen die ons onwijs verassen: zoals mijn jullie weten zijn mijn beste vriendin en ik als twee handen op 1 buik! En nu ze een vriend heeft(ongelooflijk leuke gast) merkte we tot onze verbazing dat ook hij er naar vraagt, dat doet ons zo onwijs goed! Mensen die vanuit ’t niets even een berichtje sturen. We weten dat mensen druk zijn en proberen er zo weinig mensen mogelijk er mee lastig te vallen maar het is voor ons hartverwarmend als mensen wel even iets laten weten!

En voor de rest van de mensen die zich geen houding weten te geven… Please praat er gewoon over of vraag het. Wij zullen op dat moment aangeven of we ’t er wel of niet over hebben maar geloof me… Qua support kunnen we alles gebruiken♥️.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s