Gek eigenlijk, de lente komt er weer aan. Vrouwen laten zich meer en meer zien. En ik… Ik heb altijd ’t gevoel dat ik juist meer en meer wil verbergen.

Waarom zou je denken…. Nou net als het plaatje het eigenlijk zegt. Ik heb mezelf niet meer “mooi” gevonden in maanden. Gek eigenlijk maar het is zo.

Sinds mijn lichaam zo erg aan ’t veranderen is voor wie weet een goede of slechte uitkomt kijk ik alleen in de spiegel voor m’n gezicht en als ik iets nieuws pas. Ik vermijd de spiegel op en en top.

Puur omdat het me gewoon niet meer mooi gevoel geeft. Mijn kop staat op exploderen. De kilo’s vliegen er aan tegenwoordig. Alles werkt tegen ipv mee. En zo voelt ’t ook.

Laatst had ik een onwijs leuk avondje gepland en ik kwam niet verder dan een dikke grote trui en dat was het. Onopgemaakt de deur uit dat manlief nadrukkelijk nog even zei of ik niet iets vergat. Ik ging daar toch eens over nadenken.

Want ja de hormonen doen onwijs veel met mij, en ik ben er niet tevreden over. En dan zeggen collega’s en vrienden ja is voor goed doel. Ja goed doel kan dan soms de boom in. Makkelijk zeggen joh als jij niet 8 kilo aangekomen bent, jou kin er niet uitziet als de Utrechtse heuvelrug. Je haar na ’t wassen gelijk vet is om nog maar even door te gaan.

En opeens herken ik mezelf weer van 5 jaar terug. Hoevaak heb Ik wel niet spiegels aan gort geslagen omdat puur naar mezelf kijken mij liet walgen.. Hoe vaak ben ik wel niet van kledingstukken veranderd. En al die keren had ik gewoon géén mooi gevoel over mezelf. Soort z’n fack it fase. Mensen hebben altijd wel een mening, boeien wat jij denkt.

Mijn coach zei altijd: hoe kutter je je voelt, hoe beter je je moet kleden. Dan zou ik nu nog net niet in mijn trouwjurk lopen. Bizar eigenlijk. Ik probeerde het de laatste tijd veel. Mooie glimlach plakken, iets leuks aantrekken en doen alsof alles oké is. Pijn in m’n lichaam verbergen door grappig proberen te zijn etc etc.

Totdat iemand zei: “hoelang duurt het nog voordat je laat zien dat je je niet zo goed voelt.” ik zei droog:” we zien wel wat de hormonen doen. En hoe ik mezelf voel..” degene weer:” Ga lekker voor de spiegel staan en kijk naar jezelf.” nou toen had degene niet ’t beste gezegd en werd ik haast pissig dat ik er bijna ruzie mee kreeg…

Dit is heel anders dan dat iedereen mij de afgelopen tijd heeft gezien of doorgehad heeft of waar ik over heb geschreven. Zo optimistisch mogelijk schrijven en in ’t proces staan. Maar die andere kant komt vol onzekerheid als een bom binnen. zo is ’t nu eenmaal en dat is soms enger om er eerlijk over te zijn want het is makkelijk antwoorden op de vraag hoe is ‘t, ja goed met jou?

Uiteraard komt uiteindelijk wel weer goed…uiteindelijk

Een gedachte over “

  1. Oh meissie, ik vind het zo kut dat je je zo voelt en dat ik niets kan doen. Ik vind je wel een prachtmeid, inside and out. En blijf eerlijk naar jezelf en naar anderen. Als het niet goed gaat, kust say so! Ik ben er voor je moppie! ❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s