Ja, maar wat jij meemaakt is erg, maar er hoort erbij.” Of “Ja, maar voor ons is t erger dan voor jullie.”

Laat me je van te voren 1 ding zeggen: Jou “hel” is niet ernstiger dan dat van een ander.

Zelf maken we vaak mee dat mensen nu zeggen van: ” Goh jullie hebben echt gelukt dat t toch nog zo snel gebeurd is.” Of “Ja maar bij ons/andere duurde het Echt meer dan 5 jaar.”

Of toen ik in t ziekenhuis lag dat mensen zeiden: “Oh dan heeft ze toch wel veel gespuugd.” Of “Ja ze heeft er dan toch wel meer last van dan “normale mensen”.”

Wat denk jij dan met je hoofd?? Dat ik opgenomen word omdat ik een beetje braak? Ik weet nog toen manlief dat aan gaf dat ik woest was. Of toen mensen dat zo zeiden dat ik echt dacht wauw wat is mis met jullie. Manlief haalt zijn schouders op, maar hij weet dat het bij mij(nu helemaal) toch onwijs binnenkomst en mij gewoon opstandig maakt.

Laatst vroeg iemand dit aan ons:

“Waarom zouden jullie nou zoveel moeite doorgaan/ doorstaan? Als er nou helemaal niks uit komt dan is t toch doelloos? Zonde van de tijd…

Mijn automatische reactie daarop: “Wauw, jij bent ook echt positief man, pessimist die je er rondloopt.” Niet weten dat het mij eigenlijk onwijs raakte en boos maakte…

Maar het zette mij aan t denken, niet van het antwoord hoor want daar was ik zeker van. Maar meer van waarom maakt mij dit zo boos. Ons antwoord sws was vrij helder: Wij gaan door omdat we nu al van ons toekomstige kindje onwijs veel houden. En ja, misschien hebben als die prikken, onderzoeken, afspraken en medicatie wel geen zin. Maar dan kunnen we wel aangeven dat we met alle liefde en alles wat we in ons hadden en nog meer gegeven hebben dan we konden. En of het nou zelf ontvangen is of adopteren of pleegouders zijn! We zullen in alles tot her uiterste gaan! Maakt niet uit op welke manier maar voor ons eerste wondertje wat wij mogen ontvangen: We houden nu al onwijs veel van je!❤️

Waarom moet er altijd zo vergeleken worden? Ieder heeft zijn eigen manier van beleven. Laatst sprak ik iemand waarvan je dan een verhaal aanhoort waar ik dan zoveel respect voor krijg. Een jong stel die dan ook hun eigen gevecht heeft met fertiliteit. Dan denk ik toch ieder heeft zo zijn eigen verhaal maar ook ieder zijn eigen “hel”. Ook gaf ik aan gaf het van jou is niet erger dan dat van mij en andersom ook niet. Voor iedereen is het eigen erg. Je kan het niet vergelijken met de ander maar je mag ook echt wel voor jezelf voelen dit is onwijs erg.

Zoveel mensen zeggen standaard tegen me: ja, je voelt je ff kut maar als je de eerste maanden voorbij komt, komt het wel goed. Nou.. ik wil niet over paar maanden nadenken, ik voel me nu kut en dat is kut. Of het er nou bij hoort ja of nee. Het is kut.

Maar wat ik iedereen vooral wil mee geven is: er zijn onwijs veel mensen die jouw situatie gaan vergelijken om het ook te bagataliseren van ja ja we weten het maar zo erg is t niet. Als jij degene bent die dat doet hou alsjeblieft je mond. Dus let alsjeblieft op met wat je zegt en probeer ook gewoon suportive en blij te zijn, ookal heb je al zoveel vergelijking materiaal. Gewoon NIET doen!

“Because one day you will say it to the wrong girl and you Will break her heart!”

Dank u!👌🏾

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s