Deze mama heeft haar hoofdje zo vol dat er met gemak dingen vergeten worden of gebeuren waar t koppie voller van wordt. Daarom even heerlijk verwen en rust momentje met Happinez en muziek🎶😍 #innersoul #innersound #happinessquotes #happinez #magazine #music #mylittlehead #tomuch #unplugg

En zo luidde het onderschrift bij deze foto. Het is inmiddels alweer echt een tijd geleden dat ik tijd had om het een en ander vast te leggen op internet denkbaar papier.

Afgelopen weken waren namelijk onrustig en veel verwerking en veranderingen. Grote veranderingen waar ik toch moeilijker mee kan dealen dan ik had verwacht. De laatste keer dat ik schreef was ik net de 20 weken voorbij en zou ik de week ernaar 23worden!

23 worden was al iets waar ik eigenlijk niet zoveel zin in had.. jij niet zou je denken.. nee ik was eigenlijk meer de partypooper die dag. Ik was zo druk met dingen in mijn hoofd dat je soms geen ruimte meer over hebt om tabbladen te openen. Alhoewel die week al fantastisch begon toen manlief zijn vast contract mocht tekenen en ik op mijn verjaardag te horen kreeg tot augustus 2019 goed te zitten met de nieuwe verlenging werd onze toekomst zo onwijs zeker!

Het was onwijs bijzonder maar het gooide me in een positie die ik niet verwacht had.. hoe ga ik in hemelsnaam voldoen aan die verwachtingen? Alles waar ik dacht te voor staan gleed langzaam onder me voeten vandaan. Ik mama worden, maar hoe dan. Ik straks weer terug komen van verlof en weer vol aan t werk, hoe gaat het met die kleine. Alles kwam in 1 keer keihard onhoog. Overdag was ik heerlijk in huis bezig voor de kinderkamer en onze woonkamer maar savonds had ik paniek en huil aanvallen, kroop ik hoog in de stoel in de babykamer en huilde ik nachtenlang alles er uit om over mijn nachtelijke nachtmerries maar te zwijgen!

Het mooie kleine wezentje in mij waar manlief en ik hard voor gevochten hadden maakte dingen los die ik niet kon bevatten.

Hoe heeft mijn mama het gedaan, was er iemand voor haar, deed ze alles alleen? Ik heb nooit zo intens verlangt naar mijn eigen echt mama. Mocht je denken ja maar je adoptie moeder heb je ook nog dus je hebt er twee niet zeiken.. laat ik daarom dit zeggen: Mijn adoptie moeder is mijn moeder en altijd geweest en dat blijft zo ook! En die taak heeft ze hoe moeilijk en gemakkelijk soms ook altijd op zich genomen! Maar het gaat om het diep verweven wat naar voorkomt in mijn “nachten”.

Helaas veroorzaakt al dat onbewuste zoveel vermoeidheid wat weer voor paniekaanvallen zorgt. Laatst liep ik met manlief in de stad en zag ik een Hindoestaans gezin met zn alle en ik rook die specerijen en begon gelijk te shaken. Het wakkert iets aan waar ik dus geen grip op heb… wat echt top is voor iemand die wel van controle houd😂 maar ondanks dat vraagt het niet alleen veel van mij maar ook van manlief. Zwangere vrouw in je omgeving is nou net Jantje lacht, Jantje huilt! Geen pijl op te trekken dus..

Maar het hoort erbij en alles heeft tijd nodig..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s