Vele zullen vast zeggen: “de jeugd van tegenwoordig..” nou ik gebruik die zin ook hoor als weer een jong kind in de omgeving een telefoon, tablet of laptop krijgt. Dat ik dan denk.. “Ga eens lekker buiten spelen zoals wij dat vroeger deden, voetballen of stoepranden”

Maar nu afgelopen weken heb ik mezelf er op betrapt! Tuurlijk je zit sneller op je telefoon zowel voor werk als voor prive. Alles gaat tegenwoordig zo..

Toen ik thuis kwam te zitten dan is je telefoon enige afleiding en de tv ook hoor. Maar telefoon ben je nog meer in contact met andere. Ik zat eigenlijk alleen maar erop, ook als manlief thuis kwam en als nog zit je alleen maar op je telefoon. “Hoi schat, hoe was jou werkdag?.. wat zei je? Of wacht ff die appt, ja ga maar door hoor ik luister..” maar 8/10 keer luister je maar half, voelt de ander zich niet gehoord en ben jij in je eigen wereldje wat eigenlijk pottenkijken is..

Nu dat Ne-Yo er is merk je doordat je in de nacht ook borstvoeding geeft dat je helemaal constant met je telefoon in je handen zit, ben jij wakker of is die wakker, oh die vriendin gaat zo werken die reageert zo vast wel en zo kom je je borstvoeding tijd door zonder dat je eigenlijk “echt tot rust bent gekomen” en je eigenlijk je kind aanlegt, telefoon, boertje, telefoon, andere kant aanleggen, telefoon en manlief legt hem in bed en jij stapt zelf ook je bed in.

Zelfde ging voor overdag gelden als ik in me eentje ben en aan t voeden was, oh even reageren op die en die. En zo was t half uurtje weer om en ging je weer verder… toen ik dat bij mezelf ontdekte merkte ik ook hoe onzeker ik ervan werd.

Goed bedoelde adviezen, leuke filmpjes, maar ook rauw commentaar van zowel familie, vrienden, collega’s etc.. dat zorgt voor diepe focus op dingen die er eigenlijk niet toe doen maar mij wel helemaal van de kaart brengen. Manlief vroeg wat ik er van vond.. “Heel eerlijk.. ik word me toch een potje onzeker van al die mensen!” Ja jullie maken mij en “New moms” allemaal onwijs onzeker!

Wat vele vergeten is dat ze het zelf ook hebben moeten leren uit ervaring i.p.v. dat je het allemaal zo goed wist. Verschrikkelijk als zulke mensen allemaal dingen op je gooien! “Als ik advies nodig heb hoor je dat van me, zo niet?…. Hou je mond en hou je koest!” Beetje cru misschien maar al die extra onzekerheid hoef ik echt niet op me bordje gelegd te krijgen keer op keer. Net zoals dat je denkt yes ik heb eindelijk mijn bord leeg maar iemand blijft gewoon maar door scheppen steeds..stohooppp daar nou eens mee

Ik voel soms gewoon stress om te reageren in groepsapps, om door te gaan en blijven appen dat het mentaal bij mij te zwaar werd. Ongeveer nu een week lang heb ik namelijk een ongelooflijke terugslag: verschillende dingen, onzekerheden, wie ben ik, ben ik nog wel goed genoeg, doe ik het als jonge moeder allemaal wel goed genoeg. Ik baal enorm want ik merkte het niet zo erg, maar manlief merkte het wel. Als activiteiten er waren was ik volledig 100% erbij maar daarna ook weer 3 dagen compleet op..

Mijn coach zei gewoon heel leuk: Je kan best constateren dat je jezelf geen persoontje meer voelt door al die tijd die verloren gaat in bijv social media. Misschien eens even goed naar de waarschuwing luisteren…Ik kreeg de opdracht een schema te maken van hoeveel uur: zo besteed ik veeel te veel tijd aan t reageren op apjes, zowel bijv als de te leuke groepsapp als appen met collega’s. Gaat zoveel tijd inzitten dat ik geen echt tijd heb voor mezelf.

Geen tijd voor mezelf in mijn volle onzekerheid of ik alles nog wel goed doe, wat mijn moeder zou doen, of ze aan me denkt. Wat oh lord wat mis ik haar, zo stom maar ik mis haar gewoon zo erg. Dat je de leegte vult met dingen waar ik van denk maar waarom. Ben je wel goed bij je hoofd!

Nu heb ik een prachtige zoon waar ik optimaal van kan genieten, heb ik een gezin waar je tijd mee moet doorbrengen omdat je er zoveel van houd, zoveel voor op gegeven hebt en zo gek op bent. En wat doe ik? Ik kruip zoveel mogelijk in me telefoon op Facebook, instagram en whatsapp…

Dus mijn conclusie is eigenlijk met een kop voor mijn bord geslagen😂 zo heb ik wat meer voor mezelf om te doen maar vooral om te laten..

Doelen zoals: groepsapps zoveel mogelijk beperken of er gewoon uitgaan, Wat minder direct reageren, ontspannen en telefoon vaker laten liggen.

Ja dat zal nog wel even een klusje worden maar helemaal met alle drukte wat gaat komen kijk ik er naar uit om daar wel vol van te genieten i.p.v. door mijn telefoon alles te missen!☺️

Dusja ik zal minder reageren en waarschijnlijk ook uit jouw/jullie groepsapp stappen.. no worries about you en ligt ook absoluut niet aan jullie maar deze mama need Some rest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s