En opeens is de laatste dag van 2018 aangebroken. Wat kan een jaar bizar snel gaan.

We begonnen dit jaar bij mijn schoonfamilie, waar ik letterlijk kotsend het nieuwe jaar in ging. Want ja we hadden de maand ervoor toegezegd op hormoonverhoging in onze ivf traject. Het was nogal een ding zoveel prikken, blijven werken, en weer een jaar vol elke maand weer teleurgesteld worden omdat het leek alsof het voor ons niet weggelegd was. We hebben samen gehuild de nacht van het nieuwjaar… waarom zou je denken? Omdat we weer een jaar verder waren, een jaar hard werken, een jaar blijven hopen en een jaar ongewild kinderloos waren gebleven. Het bleef een lastig jaar en we waren toch beetje angstig voor het komende jaar.

Maar toen op 10 februari heb ik manlief met een slappe smoes naar huis laten komen want ja ja, We waren in verwachting van ons mooie kleien strijder! Het was een van de mooiste momenten uit mijn leven toen we samen met tranen van blijdschap eindelijk probeerden te geloven dag het echt gelukt was! Zo bijzonder, na zoveel strijden stond het geluk aan onze kant!

Helaas liep alles even net anders en werd ik begin maart opgenomen met uitdroging. Maar wat wil je dan ook na 7weken alleen wat water binnen houden en maar steeds overgevend tot er bloed mee kwam. Dat was onwijs schrikken en voor het eerst verbleef ik in mijn eentje een gehele week in het ziekenhuis. Wat was het lastig maar ook fijn dat er voor mij gezorgd werd, elke dag kwam manlief trouw langs en elke dag ging het een stukje beter. Na een moeilijke intense week zowel lichamelijk als mentaal mocht ik naar huis. En tot onze vreugde was alles goed met de kleine! We waren bezorg maar elke echo stelde ons een beetje gerust en we waren gerustgesteld toen we opeens merkte dat mijn buikje een groeispurt nam!

Toen ik het blijde nieuws eindelijk kon vertellen kwamen zuslief en ik erachter dat we samen zwanger waren en we maar 4,5 week verschil hadden! Aan de ene kant geweldig maar aan de andere kant zo jammer omdat je zo bezig gaat met je eigen zwangerschap dat je elkaars zwangerschap dan niet echt mee krijgt. Maar het wad super om toch dit samen te doen. We vierden mede door naar onze favoriete cabaretier te gaan: Jeff DunhamπŸ˜‚

Een paar weken later mochten wij tot onze groter blijdschap ontdekken dat je onze zoon zou worden.

De week van mijn verjaardag kregen we 3x goed nieuws op een rij! Mijn geweldige steunende man had een vast contract binnen gesleept en ook ik mocht een paar dagen daarna mijn verlenging in ontvang nemen! en we mochten jou weer zien en hoe je onwijs gegroeid was! Wat waren we onwijs blij! En de toekomst was onwijs rooskleurig want we konden samen een toekomst beginnen met ons kleine wondertje op komst!

En zo begon 2018 halverwege het jaar steeds vlotter te gaan leek. Aan de ene kant vlogen de maanden voorbij maar aan de andere kant leek oktober nog zo ver weg! Maar wat kregen we alsnog veel te verstouwen. Ondanks ons fijne gevecht bleek mijn zwangerschap totaal niet te gaan als we hadden gehoopt. Vroeg kreeg ik al last van mijn bekken en werd er bekkeninstabiliteit vast gelegd, nog geen paar weken erna hoorde ik dat ik zwangerschapssuiker had en dat ik insuline moest gaan spuiten.

Mijn leven stond weer eens op zijn kop maar niet op de goede manier. Want dat betekende heel veel naar het ziekenhuis voor controles. Bijna elke week, en heel af en toe kregen we wat meer tijd en mochten we om de week komen. Maar pff we waren zo druk met ziekenhuis afspraken dat het zwanger zijn en genieten er gewoon niet was, we waren namelijk vooral bezig met overleven van ene naar andere tegenvaller dan echt zwanger zijn en genieten. Daarom op aanraden van de hulpverleners besloot ik met heel veel moeite eerder te stoppen met werken.

Na lang wik en wegen hadden we de een na laatste week nog een mooie fijne fotoshoot gedaan door een lieve collega!We wisten namelijk van te voren dat ik ingeleid zou worden wegens mijn suiker. Dus konden we samen ons voorbereiden en laatste dingen saampjes doen.

Dus zo besloten we om 2 dagen voor de inleidingen met mijn zwager en goeie vriend nog te gaan bowlen. Yes, ik stond daar met mijn eigen bowling bal strikes te gooien! Heerlijk om zo nog even te hebben kunnen genieten!

Want die zondag 30 september in dit jaar 2018 veranderde ons leven voorgoed. Om 17:27 na een onwijs fijne bevalling kwam onze zoon ter wereld! Ik dacht dat ik mijn mooiste dag van mijn leven al mee maakte toen ik manlief ontmoette of toen ik trouwde of toen we ons eigen huis kochten. Maar dit moment dat jij ons papa en mama maakte is het mooiste moment ooit! Want daar was je dan: Ne-Yo de Bruijn, zoon van Berend-Jan en Zillah. Wauw… ons 2018 was compleet!

Ja klinkt misschien allemaal afgezaagd en wel maar ons jaar van 2018 stond in het jaar van overleven, leren genieten, zwanger zijn en houvast blijven houden aan de mensen om je heen, je geloof, je zekerheid in en van jezelf en elkaar en dat er altijd iets moois op je weg gaat komen!

En zo eindigen we het jaar, met zijn 3tjes gelukkig en wel en ja we blijven stoeien met onszelf en hoe we t beste alles kunnen doen, we krijgen onwijs fijne hulp van hulpverleners en daardoor blijven we doorgaan!! Onwijs veel geleerd, moeten opgeven, doorgepakt, gegroeid als individu maar vooral samen en als gezin.

2018 was een jaar waar we ook goede vrienden en kennissen verloren, herenigd werden met oude vrienden en nieuwe vrienden mochten leren kennen. Zo heb ik in mijn zwangerschapsgroep twee geweldige vrouwen leren kennen. Het was een jaar van afscheid nemen, letterlijk een punt erachter zetten maar ook door mogen gaan naar een nieuw hoofdstuk. Het ouderschap waar we onwijs van genieten maar ook veel meer bewuster bent van wie je wilt zijn.

We gaan samen het jaar 2019 in: genietend en lerend van dingen om ons heen, de mensen om on heen en van elkaar. Leren loslaten, met zijn 3e heel wat eerste keren van Ne-Yo meemaken, hem zien groeien. Ons motto wat we hebben geleerd in 2018: πš…πšŽπš›πšπš πšŠπšŠπš•, πšπšŠπšŠπš” 𝚍𝚎 𝚠𝚎𝚐 𝚠𝚊𝚝 πšŸπšŠπš”πšŽπš› πš”πš πš’πš“πš. π™ΆπšŽπš•πšžπš” πšŸπš’πš—πš πš“πšŽ πš—πš’πšŽπš πš˜πš™ 𝚍𝚎 πš‹πšŽπšœπšπšŽπš–πš–πš’πš—πš, π™ΌπšŠπšŠπš› πš’πš— 𝚍𝚎 πšπšžπšœπšœπšŽπš—πšπš’πš“πš β™‘ die nemen we mee naar 2019.

So from our family to yours: We wensen jullie/jou een onvergetelijk 2019 toe, een jaar vol levenslessen, geniet momenten, mooie gebeurtenissen, gezondheid en heel veel liefde, geluk en omkijkend naar elkaar! Be blessedπŸ’«β€οΈ make it a year to remember, just like 2018 was for usπŸ’™β€οΈ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s