Half 9 werd ik dus opgehaald. Ik was er klaar voor. Manlief mee en we liepen de voorbereidende/slaap kamer vóór het OK in. Daar uiteindelijk met een vrouw bijna woordelijk geworsteld te hebben omdat ik mijn infuus ergens anders wilde.

Een jaar geleden 24 januari 2018 was het een van de meest spannende dagen sinds tijden. De week ervoor kregen we te horen dat wij maar ook mijn lichaam hard had gevochten om de punctie door te laten gaan! 24 januari zou ik de punctie hebben om 8uur in de ochtend!

Wat weet ik dat moment nog goed! Een recap dat ik daar zat, mijn kamer gevuld met lieve mensen om mij heen, allemaal op hun eigen manier onwijs zenuwachtig en druk pratend en ik die steeds duffer en relaxter werd van alle medicatie.

Ik herinner me nog goed dat ik vol paniek onder narcose ging aangezien ze mijn bril eerder hadden afgedaan dan afgesproken en opeens mijn hand werd gepakt en infuus werd aangesloten, dat het langer duurde dan verwacht, dat ze vaker moesten doorprikken en opnieuw moesten “steken” via mijn baarmoederwand naar mijn eileiders. Maar vooral wat ergere pijn ik had dan verwacht. De eerste twee dagen gingen wel, maar daarna😩…

Wat een spanning was het toen we gebeld werden dat alles buiten verwachting beter was gegaan en we meer embryo’s hadden dan verwacht! Wauw wat een geweldig nieuws, wachtend tot het moment dat we gebeld zouden worden wanneer de terug plaatsing zou zijn!

——————————————————————

Nu precies een jaar geleden hebben we ons bundeltje geluk in onze armen. B-I-Z-A-R! Waar was het gek dat mijn agenda aangaf dat er een jaar voorbij was gevlogen! Een jaar die begon vol vermoeidheid van het lange worstelen en de lange teleurstellingen maar beloond werd! Nu een jaar later zijn we ook vermoeid😂😂 alleen op de beste manier dat je vermoeid kan maar vooral ook wel wil zijn!

Natuurlijk hoor ik mensen vaak zat zeggen: ” Zo je hebt het “doel” behaald, nu niet meer terug kijken hoor!” En dan denk ik: HO, waarom zou ik niet terug mogen kijken? Misschien komt het “vermoeiend” over maar geloof me, stay Humble! Always! Het gaat namelijk niet alleen maar on wat je behaald maar ook wat je ervoor hebt moeten doen!

“De reis er naar toe is soms belangrijker, mooier en intenser dan het eindpunt!”

En terecht, want vergeet nooit waar je vandaan komt, hoe je hebt gevochten, geworsteld maar ook hebt overwonnen. Wat is er namelijk aan om een einddoel te bereiken zonder er wat voor te moeten doen? Het is toch veel fijner o te zeggen: Het was zwaar m, but I did It!

Laatst kreeg ik van iemand een feedback: “Jij hebt t nu dus kan je aub stoppen met terug kijken en genieten van wat je hebt, stop met kijken wat t allemaal gedaan heeft en geniet gewoon maar van alles! Je staat nog veel te veel stil bij dingen en mensen en herinneringen aan toen. Niet zo zeuren hoor.”

Dan denk ik eerst: Ghello hou je smoel eens joh. En dan kan ik gelijk heel opstandig worden. Andere kant denk ik: ja klopt, scheidingslijn met erin blijven hangen en er bij stilstaan en doorgaan is heel heel klein. Daar had ik best wel moeite mee.

Maar laat me iets uitleggen. Ik sta er niet bij stil om er in te blijven hangen: Ik blijft er bij stilstaan omdat het gebied mag worden, al die kleine mijlpalen hebben tot een geweldig resultaat gezorgd, was t geen overwinning in het proces dan was het een persoonlijke overwinning, een overwinning voor ons als getrouwd koppel een overwinning omdat we wisten dat het goed ging. Het is stilstaan en mijn hart vervuld laten zijn met dankbaarheid! Dankbaar dat we telkens weer de kracht, energie en doorzettingsvermogen mochten putten uit elkaar en omgeving en dat om mochten zetten.

Dus nee het is geen blijven hangen in, aandacht zoeken naar, het is stil worden en letterlijk stil staan en achterom kijken naar de mooie steile heuvels en bergen met toppen hoog in de wolken die een mooie weerspiegeling zijn van mijn levens als individu maar ons leven als echtpaar en nu als gezin!

Om op 24 januari terug te komen.. einde van deze dag kregen we te horen wanneer de punctie zou zijn….. SPANNEND DUS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s