Kijk, ik heb dus z’n naam die nooit tussen de namenrekjes staat met armbanden of koffie mokken. Vroeger vond ik dat ook onmogelijk en ontzettend frustrerend! Dan zag ik weer een leuk armband of die leuke beker met je naam erop, of een sleutelhanger maar noop! Terwijl mijn zus standaard er tussen stond en ik als de malle zocht bij de Z was het dus wederom weer niet voor mij weg gelegd. Zelfs nu als Rumag of Darüm leuke uitspraken heeft met namen is t noop noop voor mij!

Maar aan de andere kant vond ik het ook chill want ik kende niemand die zo heette, wat er voor zorgde dat ik als Zil bekend stond.. als Zil ja niet als Priscil, ja Priscilla telt niet al denken mensen grappig te zijn met: Jawel jullie zijn zusjes..het is namelijk mega irritant als je priscil hoort en denkt dat iemand jou roept..

Dat gevoel van “alleen op de wereld met deze naam” was opeens weg geveegd! Eerst vaag toen iemand in ons complex Facebookgroep iets vroeg over een kat en haar naam in 2delen had. Prima maar dat was iemand ergens in de strook die zo heette maar ik dus nooit zou tegen komen, dus dat was een hallo wat leuk en klaar. Dacht ik…

Want mei 2018 kwam daar verandering in. Ik ging met mijn dik wordende buik van meneer naar een pregnancy centering group. Oftewel: 10 vrouwen die met de maand dikker werden totdat zij allemaal een voor een het kind eruit kregen. Ik de nuchterheid zelve vond het wel leuk maar dacht ook wat heb ik er aan.

Nou toen ik daar binnen stapte en mijn naam noemde zei de begeleidster: Oh jullie hebben de dubbele naam!” Waarop ik heel leuk automatisch antwoord: ” Zal wel anders geschreven zijn maar leuk.” Maar eehm NOOP! Op dat moment zag ik haar! Tegenstellend van wat ik als “Zillah” voor mensen die mij kende er uit zag was het opeens gek iemand totaal anders te zien met zelfde naam.

Zij was blank en lang, ik ben bruin en klein. Zij was al een stukje ouder maar het onverwachte kwam. Ze woont letterlijk achter ons en zij kan bij ons en wij bij haar naar binnen kijken. Toen ik foto’s liet zien aan mijn omgeving zeiden ze: Huh dat is zo gek omdat je altijd een “beeld” hebt gehad van Zillah. Maar dit is mindfuck😂

Ondanks dat we dezelfde naam hadden kwamen we erachter dat we ook steeds meer gemeen hadden met elkaar. Ik kwam uit India, zij heeft daar gestudeerd, zij houd net als ik onwijs van koken, maar ook van avondjes bankhangen, lekker eten, sarcastische uitspraken doen, of juist zo chaotisch als ook ik kan zijn. Hilarisch als je ziet dat je eindelijk eens iemand hebt die niet alleen dezelfde naam heeft maar ook nog eens zelfde overeenkomsten.

Toen we onze heren aan elkaar voorstelde hoopte haar man dat ook hen dezelfde naam zouden delen maar helaas was dat maar een illusie.

En nu een half jaar later, beiden een zoon rijker spreken en zien we elkaar nog vaak. Een avond uiteten, los gaan op lekkere verschillende gerechten en drankjes en bijna 4,5 uur in een restaurant zitten( geloof me dat houd ik nooit erg lang vol😂) Laatst een gourmet avond met zijn 4e plus kids. Of net als vandaag, een uurtje vol ons hart uitstorten en vol gas pingpong is waar we het beste in zijn! Ik houd er van dat t binnen no time zo diep als de bodem van de zee kan gaan maar tegelijkertijd zo oppervlakkig! Het blijven uitdagen, blijven doorvragen en van alle kanten bekijken is zo waardevol!

So thank you for being a part in our life as good friend and with your amazing family

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s