To my biological mother whom I have never met again…

I am happy, healthy, have a lovely husband, An amazing little son, great friends and living a great life!Sometimes it is hard but I try to respect and be grateful for the difficult decision you had to made.

Even if I really miss you espescially last year when I became a mom myself. Yes mom, I’m a mother now to!

I pray you have no regret of that choice you had to make, because I am loved and I hope you are loved to! !

Het is bijna 24 februari, die dag die voor nieuwe begin staat, voor een betere leefomstandigheden, deze dag is soort van 2e verjaardag.

Ik heb het altijd bijzonder leuk maar ook pijnlijk gevonden. Mooi en leuk omdat ik als kind altijd wat leuks kreeg of we iets leuks gingen doen maar later toen ik ouder werd ging het pijn doen. Pijn in de zin van gemis, in de zin van het niet kunnen bevatten.

Maar ook verdriet omdat nu 21 jaar geleden, zelfs iets langers dan dat de dag was dat mijn moeder in haar hart de keuze maakte om mij achter laten vlakbij een kindertehuis. Het doet me verdriet nu ik zelf moeder ben om überhaupt na te denken over die beslissing.

Mede door dat ik nu ook moeder ben lijkt het me gewoon verschrikkelijk als ik de keuze moet maken om N-Y ergens in iemand handen voor altijd achter te laten. Niet wetend hoe die terecht zou komen en maar alle geloof en hoop hebben in de omstandigheden die zich kunnen voor doen. Er bekruipt me een onwijs gek gevoel als ik daarover moet nadenken.

Het gekke is dat je nooit daadwerkelijk weet wat er nou gebeurd is en dat maakt het moeilijk. Het is een gemis die onverklaarbaar is. Tijden wilde ik niet eens erover nadenken en was ik boos en ongeïnteresseerd maar nu is dat veranderd. Ik heb haar gemist door de zwangerschap heen. Bij de bevallig ook omdat het “He mam, had jij dit ook…, of had jij ook zwangerschapssuiker mam?” niet relevant kon zijn. Ik vond het vooral moeilijk omdat er uit bloedtesten steeds meer resultaten kwamen die je als vrouw zijn doorgeeft aan je dochter. We zijn rond dezelfde leeftijd mama geworden en dat is toch wel heel speciaal.

Het moment dat N-Y 1 dag oud was heb ik t behoorlijk moeilijk gehad en bij 2/3de week ook. Want die momenten had ik t liefst háár bij mij gehad, haar laten zien: “Kijk, je hebt een kleinzoon mama.” Haar laten weten dat ik het allemaal gered heb en dat ik dit heb gedaan. Maar zo graag willen vragen hoe zij het heeft gedaan. Vooral toen ik N-Y voor het eerst zo erg hoorde huilen dat ik zelf mee begon te doen omdat letterlijk je baarmoeder ineen krimpt door t verdriet. Dat was voor mij zo overweldigend dat op dat moment ik dat kon voelen. Zn diepe connectie heb ik nog nooit met iemand gevoelt, de connectie van je eigen vlees en bloed! Het maakte me in de war en verwonderlijk tegelijk! Het was een heel nieuw gevoel waar ik dankbaar voor ben maar ook mee probeer te “dealen..”

En ja, ik mis haar steeds kleine beetjes meer maar ik wil haar ook trots maken. Daarom ook wat ik daarboven schreef:

To my biological mother whom I have never met again…

I am happy, healthy, have a lovely husband, An amazing little son, great friends and living a great life!Sometimes it is hard but I try to respect and be grateful for the difficult decision you had to made.

Even if I really miss you espescially last year when I became a mom myself. Yes mom, I’m a mother now to!

I pray you have no regret of that choice you had to make, because I am loved and I hope you are loved to!

Want ja mama, ik ben gezond, ik ben geschoold, ben getrouwd, ben moeder en heb een dak boven mijn hoofd en werk. Dus ik ben mede door jou keuze goed terecht gekomen!! Want dit jaar vieren we weer een jaar langer in Nederland, maar ook weer een jaar toevoegen aan de grote “kans” die ik kreeg van mijn eigen moeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s