Hallo mevrouw de Notaris, daar zijn we dan….

Vorige week zaten we hier om te tekenen voor ons nieuwe huis.. nu een week later zitten we hier weer maar dit keer voor iets heel anders. Dit keer zitten we er niet om iets te vieren.. nou ja een klein beetje misschien(maar daar later meer over).

We zijn hier om ons testament op te maken. Nou moet je weten dat manlief en ik dat eerst onzin vonden, wat is er nou van waarde in ons leven toen we met trouwde? Niet veel..

Maar de afgelopen tijd zijn we er toch meer mee bezig. Ik bedoel nu hebben we opeens een schat van waarde in ons leven. Onze kleine man!

Mijn maag keert zich om als ik over de vraag nadenk. De wel gevreesde vraag: “Wat gebeurt er met ons kind als we er beiden niet meer zijn?” Iets waar ik absoluut voor weg wilt rennen. Mijn moeder hart zegt ook: “Ik ga echt niet eerder dan ons kind hoor, ik vertik het!” Was het soms maar zo makkelijk om een briefje achter te laten met: “Laat me nog maar even hier rondlopen hoor, mijn taak als mama is pas voldaan als de kleine er niet meer is..” helaas werkt het niet zo.

We zochten internet af om te kijken wie of wat we moeten hebben voor welke richting. Zo heb je dus peetouders, bewindvoerder, executeur en iemand die alles erft zodra je als gezin de wereld verlaat. Best wel het een en ander waren we achter gekomen.

Maar wat maakte het ons dankbaar toen wij eigenlijk elke functie binnen no time konden vullen. Bewindvoerder is degene die voor Ne-Yo en eventueel een broertje of zusje het geld beheert van de erfenis tot ze 21 jaar zijn. Een Executeur moet iemand zijn die goed opgewassen is tegen iedereen die zich er mee denkt te moeten bemoeien en ons doel voor ogen heeft en niet van het pad te slaan is. En natuurlijk de peetouders; degene die straks onze taak overnemen en ervoor zorgen dat hij zichzelf kan blijven.

Best spannend eigenlijk. Zo begonnen we al met de peetouders. Toen ik zwanger was hebben we een stel goede vrienden met twee mooie dochters en een zoon gevraagd die daar even samen over moesten nadenken. A) daar houden we van. Nadenken, bespreken en dan pas beslissen. Ook gaven ze aan mochten we ooit van gedachten veranderen dat dat geen probleem was. B) Wauw dat was helemaal fijn! Manlief en ik waren er dus ook snel over uit dat zij geschikt waren! Maarja wat is eigenlijk geschikt? Wat wij zelf heel belangrijk vonden hebben we eigenlijk als graadmeter genomen.

We vinden het heel belangrijk dat Ne-Yo 100% zichzelf kan en mag zijn. Niet dat hij in hokjes gepropt word of zo gekneed word dat hij zich gevangen voelt. Labels je word er soms zo moe van. We wilde juist dat hij aangemoedigd werd in zijn mooie sterke kanten en ondersteund in zijn mindere. Dat hij zichzelf voelt en niet iemand anders hoeft te zijn, dat hij geliefd is en dat hij met het christelijk geloof word opgevoed. Dat vonden we het belangrijkste.. en laten we dat nou net hebben gevonden in 2 geweldige stellen! Want ook stel twee is onwijs lief voor hem en staat net als wij nuchter in het leven maar wel aandacht voor gevoel en vragen.

Als bewindvoerder hadden wij iemand nodig die we volledig konden vertrouwen als best interest voor Ne-Yo, niet op haar bekkie gevallen en gewoon recht door zee en zijn toekomst bovenaan. Gelukkig hebben we daarvoor een lieve familie vriendin die dat doet!

Als executeur waren we met elkaar aankijken er al over eens. 1 naam schoot door ons hoofd en we wisten dat de ander precies hetzelfde dacht. Iemand van no nonsens, dit is hoe ze het wilde en zo gaan we het doen. Iemand die stevig in zijn schoenen staat, ons een van de beste kent en weet wat we wel en niet willen. Degene die ervoor zou gaan wat wij iemand toewensten en daar zich aan hield en zich niet van zijn plaats liet duwen.

Dankbaar word ik ervan als ik kijk naar het lijstje. Dankbaar naar de geweldige mensen om ons heen. Dankbaar dat Ne-Yo zulke fijne mensen om zich heen zal krijgen mocht er wat met ons gebeuren. Dankbaar dat we kunnen rekenen op deze mensen.

En ookal hopen we dat het nooit hoeft, we laten onze jongen verzorg en in veilige handen achter. Dat stelt ons gerust! Maar voorlopig is die nog niet van ons af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s