Afgelopen tijd in de drukte van voorbereidingen voor de verhuizing, een nieuw platform starten, samenwerkingen met andere mama’s, blogs schrijven en het mama zijn is het mijn extra opgevallen hoe er met mama’s die hun verhaal delen word omgegaan. De welbekende “moedermaffia” die uitspraken doen om mensen te kwetsen of te oordelen..

Steeds meer mama’s die ik sprak of waarvan ik blogs las gaven aan soms dingen niet in zijn geheel durfde te plaatsen.. bang dat er weer z’n negatieve vibe werd gecreëerd.

Als je heel eerlijk naar jezelf kijkt, of je nou mama bent, of gewoon een regelmatige social media gebruiker weet je als geen ander dat jij en iedereen net zo goed maar slechts een glimp laat zien van zijn/haar leven. Jou post hangt altijd af van de dag, hoe je je voelt, of je moe bent etc. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet jij bent ook gewoon een mens! Is het erg als je juist ook de mindere kanten laat zien? Nee, natuurlijk niet, het is juist knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Ook al plaats je alleen maar happy foto’s, of deel je juist ook jou verdriet of dilemma’s. Het is jou deel waar jij je goed bij voelt om te laten zien. Moet je jezelf anders voor doen dan dat je bent? Nee, absoluut niet.. waarom verwachten mensen die zo snel oordelen dat dan? Het is toch jou deel wat jij laat zien? Of het nou motiverend van andere moeders is, of de druk op je eigen schouders wilt verlichten, of iemand blij maken, of juist te laten zien/zoeken dat je niet alleen bent in de situatie. Wat jou beweeg redenen ook mogen zijn en wat er ook gepost word laat elkaar in die waarde.

Wat ik juist het mooie aan moederschap vind, is dat het verbind. “Nou ik voel me echt niet verbonden hoor met die dame die zus en zo dingen deelt..” Nee je hoeft ook niet verweven te zijn hoor. Maar als je heel eerlijk bent..

Heb jij niet geregeld met je handen in het haar gestaan, net als zij? Heb je niet geregeld op het punt gestaan van huilen uitbarsten omdat je het even allemaal niet meer wist, net als zij? Heb je niet eens meegehuild met je kleine omdat je t gewoon even niet meer kon, net als zij?

Is dat nou allemaal zo erg? Nee, het laat juist zien dat jou liefde voor je kind immens groot is. Want wat is het fijn als je jou mama kan bellen voor advies, of die ene vriendin die je kan ondersteunen of je schoonmama die wat uit je handen neem zodat je al je liefde en manieren kan geven voor je kleine! Die support is natuurlijk onwijs fijn! Wetend dat je niet alleen ervoor staat! Als we dat nou eens bij elkaar doen?

Kom, laten we we juist elkaar steunen. Kom, laten we genieten van de herkenbare grappige situaties. Kom, laten we de mijlpalen gezamenlijk vieren. Kom, laten we de mama’s vieren. Kom, laten we elkaar in elkaars waarde laten. Maar laten we vooral genieten van het moederschap samen en de liefde voor onze kinderen!

#mamadoeslief is in het leven geroepen door Angela van Mama met Passie. Zij was er klaar mee met alle shit die ze over zich heen kreeg door open en eerlijk te zijn. Ze begon de hashtag en dat werd steeds meer gedeeld. Zelf heb ik ook de negatieve kant van open en eerlijk zijn meegemaakt. Waar je dan van slag van raakt maar als je het ook hoort van andere mama’s of vriendinnen dat je niet de enige bent voel je dat je door het delen juist weer zelfvertrouwen krijgt!

As moms we are in this togheter, raising the future. We are a tribe of future makers, so let’s support eachother! #mamadoeslief

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s