Ken je dat gevoel, dat je letterlijk op een crossroad staat. Veel over na te denken hebt maar het zo veel is dat je er soms niet eens aan toe komt? Laatste tijd ben ik gaan inzoomen in mijn gevoel, maak ik goeie keuzes, heeft het een goede effect op Ne-Yo, Berend-Jan en het gezin zijn. Jullie weten dat ik echt een gevoelsmens ben.

Hart tot hart gesprekken, luisteren naar iemand zijn verhaal en samen praten. Maar ook voor mijzelf alle dingen op kan schrijven. Lekker goed wroeten in je gevoel en daar mee aan de slag gaan.

Wat ik merkte is dat schijnheiligheid mensen drijft tot dingen die ze eigenlijk hun eigen gevoel niet meer de ruimte geven. De schijnheiligheid van je gevoel uitzetten. Dat is iets waar ik de laatste tijd nogal mee bezig ben.

Het is bizar als je soms hoort hoe mensen het ene zeggen, want ze pikken het niet. Maar zodra ze ook maar iets niet krijgen, niet de aandacht dat ze dan een grote mond hebben over wat ze alsmaar niet krijgen. Maar zodra het visje binnen is weer compleet hun gevoel uitzetten. En maar weer meegaan. In mijn omgeving merk ik steeds meer die dubbele dingen in elk verband. Het klopt niet wat ze zeggen.

Vertrouwen in de mensen vind ik lastig, hoe kan je jaren zeggen dat je degene niet kan staan of luchten, of dat je het met dit of dat niet eens bent, dit krantenartikel staat je echt niet aan. Maar zodra het tij keert en je jezelf aan de kant zet kan het opeens allemaal….?

Zelf was ik geleerd jaren te doen zonder gevoel, heb er nu zelfs nog wel eens last van. Toen ik opgenomen werd moest ik opeens van het deurtje.. ze maar gerust de gehele barricade open gooien. Leuk man opeens voel je alles. Niet oké. Don’t try that at home without help.

Want jeetje wat was het heftig, overweldigend zelfs. Opeens voelde ik na die 18 jaren alles bij elkaar, maar dan ook echt alles, opeens deed mijn gevoel er echt toe. Ik moest daarmee echt in balans komen.

Maar hoe kom je in balans als je om je heen ziet dat mensen schijnheilig zijn. Balans voor mij zelf en wat ook goed overkwam voor andere. Want ik was te blij of te chaggo, te geëmotioneerd of juist te blij, te lief of juist te bitchy. Je wist het met mij maar nooit. Ik kon totaal geen gevoel in de goede situaties produceren.

Nu 6 jaar later kan ik dat “gelukkig” wel. Manlief zou maar gek worden van mij anders.Eindelijk ben ik zelf zo ver om niet het een te voelen en er aan voorbij te lopen.

Wat ik daarin wel lastig vind is dat mensen tegen mij het een zeggen en dan uiteindelijk het ander doen want eer en trots zijn belangrijker. HOE DAN! Ik kan daar zo niet tegen. Dus jou eer en trotsheid (wat in deze situaties meestal niet al te beste eigenschappen zijn) zijn veel meer waard dan je innerlijke gevoel? Ik kan daar mijn gedachte niet om heen draaien.

De mensen die twee kanten laten zien, wat zou je daar mee moeten. Als je het na mijn bevalling had gevraagd had ik gezegd die kunnen weg, erna was oh misschien moet ik ze toch meer uitleggen en gevoel hebben voor ze.

Maar ik merk ook dat ik dan juist meer onbegrip krijg. Ik kan er na jaren naar iemand pijlen dansen niet nog blijven doen, als ik dan om me heen kijk hoe mensen dat doen kan ik er niet meer bij. Je verloochent een gedeelte van jezelf, je bent niet totaal wie je wilt zijn puur omdat je het niet durft of niet kan. Waarom zou je jezelf zo verstoppen.

Jij doet er toe, maar wel op de meest pure manier die jij jou maakt. De poppenkast om beter op iemand over te komen om jezelf daarin weg te drukken is nooit maar dan ook nooit goed. Jij mag zijn wie je wil zijn, niet omdat de andere het goedkeurt maar omdat jij jezelf goedkeurt. Zijn wie je wil zijn is zo belangrijk!

Zelf merk ik dat ik die stap gemaakt heb en het vrijheid gaf, oude gewoontes laat je gaan, oude mensen die je tegenhouden laat je gaan. Puur zodat ik zelf mag bestaan! Stop met de schijnheiligheid, ga leven in jou eigen manier van zijn want dat is wie je bent in werkelijkheid!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s