Toen wij naar “buiten” brachten dat wij twee miskramen )waarvan een niet goed teruggeplaatst was en naast de baarmoeder is gaan groeien) hadden gehad kregen we naast lieve berichtjes en veel hulp ook nare, neer buigende berichten.

Mensen kunnen kwetsende dingen zeggen, zo kregen we “Oh, goh wil je er nog een.” Ja mens, ik wil nog twee hard gebakken broodjes om tegen jou hoofd aan te gooien. Of “Twee onder twee.. maak je borst maar nat hoor.” Och och, want jij weet zo goed dat mijn kids precies hetzelfde zijn als die van jou?

Toen we ook vertelden dat we gewoon rustig aan doen en geen haast hebben alleen de eens hebben dat Ne-Yo niet in zijn eentje hoeft op te groeien gingen mensen even voor ons beslissen dat ” Verstandig dat je even niks meer doet”. Iets waar manlief onwijs pissig om kon worden en ik hem groot gelijk geef. Waarom zou jij ons vertellen wat verstandig is om te doen.

Ondanks dat ik op instagram veel lieve dames heb leren kennen zie ik ook veel negatieve shizzle. Ik snap niet waarom je een ander gaat zeggen hoe je moet leven.

Veel mensen die geen ivf hebben ondergaan (thank god people be happy and great full) durven zoveel te zeggen over dat het zo gepiept is, och je hebt een wolk van een jochie ondankbaar mens. Pardon… doe normaal.. letterlijk pardon.

Pardon voor het meest brutale wat je kan zeggen. Het meest kwetsende, pijnlijke dat je kan zeggen is dat wij na zolang vechten niet dankbaar zijn voor Ne-Yo. Ne-Yo is het mooiste wat ons ooit is overkomen. Hij is zo lief, gek, ondeugend maar ook zorgzaam. Onze grootste wens is in vervulling gekomen en onze andere wens is hopelijk een broertje of zusje te kunnen geven aan Ne-Yo. Niet omdat ik even een kind wil en het gebeurt.

Mensen snappen na het zien van Ne-Yo niet dat we vooral voor hem graag nog de wens hebben. Ja maar krijgen we vaak naar ons hoofd. Je word er soms ongelukkig van.

Wat ook niet werkt is als mensen mega “medelijdend” gaan doen. Mensen die nog even extra zeggen dat het heel heftig is, of ach zo sneu, of ben je daar mentaal wel klaar voor want het is zo heftig…

Lief die bezorgdheid maar we merken dat het ons ook gewoon beetje benauwd.. voor ons is dit de manier om zwanger te worden, het gaat bij ons niet zo makkelijk van je 123 en je bent zwanger. Te bedenken dat we 3 jaar voor Ne-Yo bezig zijn geweest is best heftig, maar we zouden het allemaal nog een keer doen. Voor ons hoort het “erbij” omdat er geen andere manier is. Het is soms lastig hoor maar het is niet anders. Het is voor ons lastig begrijp me niet verkeerd, maar als er met ons omgegaan word als porselein en alles “zo erg, en zo heftig.”

Ja, dat weten we nu ook wel, maar we hebben ook geleerd dat vooruit gaan kijken het mooiste resultaat oplevert. We zijn mensen die van vooruitkijken houden, niet constant stil blijven staan of horen hoe “erg” het allemaal is. Dus nee, het is niet nodig om mega medelijdend te zijn of juist de ultieme bitch die alles even precies weet te beslissen voor ons..

Dit hoort bij ons, het is een stukje van ons en ondanks dat het soms moeilijk is ja, zijn we er ook heel trots op😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s