Afgelopen week kreeg ik weer eens rauw op mijn dak dat het allemaal niet vanzelf gaat.

Zoals vele van jullie weten heb ik het echt een tijd moeilijk mee gehad dat ik na jaren eindelijk iemand om mij heen kreeg die mijn bloed en mijn trekken bij zich draagt.

In het begin voordat ik überhaupt bevallen was, was ik best bot tegen iedereen. Alleen wij mochten van mij Ne-Yo beet houden, ik wilde juist dat hechten extra doen omdat ik het zelf miste. Alhoewel doen, ik had geen idee hoe ik het moest doen. En juist vanuit die onzekerheid was ik bot. Ik wilde absoluut niet dat iemand de hechting tussen mij en Ne-Yo zou verstoren. Waar ik iedereen heel dankbaar voor ben

Maar sinds Ne-Yo geboren was, voel je pas wat hechting is. Het is iets wat onuitgesproken is, wat je voelt letterlijk in elke vezel van je lichaam. Het gevoel dat toen als Ne-Yo huilde je baarmoeder trekt en je hart huilt. Ik huilde gewoon mee. Ondanks dat ik ervoor heel krampachtig was, kwam ik erna juist in een rust. Van mijn schoonzusje kreeg ik juist laatst een groot compliment. Iedereen had verwacht dat ik juist heel erg “heftig” zou zijn met Ne-Yo en andere mensen. Maar dat viel ze alles positief mee.

Ik kreeg vertrouwen in de mensen in onze omgeving. Maar vooral kreeg ik vertrouwen in het kleine wezentje. Iets wat mij overdonderde maar wat mij ook alles over me heen liet komen. Als ik dingen niet fijn vond kon ik mijn bekkie wel open trekken.

Alhoewel het onwijs fijn is hoe alles loopt, hebben we natuurlijk niet voor niks wekelijks nog een gezinscoach over de vloer. De vrouw die ons maar vooral mij laat zien om op emotioneel gebied bezig te zijn met en voor Ne-Yo. Om het nu zelf te herkennen en aan hem door te kunnen geven. Zodat hij niet net als ik jaren later er hinder van heb.

Dat was het rottige.. we hadden deze week dus een overkoepelend gesprek. We zijn namelijk al samen sinds Ne-Yo zijn geboorte. We bespreken onze zorgen, en zij leert ons dingen. Een van mijn pijnlijkste punten is dat ik heel graag de emotionele oase wil zijn voor Ne-Yo.

Maar omdat dat bij ons vroeger nooit goed is gegeven/ geleerd is. Mis ik die eigenschap. Een belangrijke rol. Bij manlief zie ik ook maar als er iets gebeurt hij instant kan reageren en Ne-Yo daar ook heel blij mee is. Het is al een papa’s kindje maar daardoor nog meer. Als er ook iet is het is altijd eerst papa en dan kom ik wel een keer.

Het doet niks af van hoe blij ik ben met hun band, bedoel thank God heb ik een man die zo zorgzaam is en een zoon die zo erg lief is en ze samen elkaar zo goed begrijpen. Maar omdat ik het natuurlijke proces nooit hem meegemaakt is dat dus verstoord.

Iets natuurlijks moet ik altijd eerst over nadenken. Manlief kan heeft het in zijn hoofd, natuurlijks dus actie reactie. Bij mij duurt de reactie te lang waardoor manlief Ne-Yo wel die rust kan geven. Waarin dat dan soms uitmond en merkt dat Ne-Yo nog meer een papa’s kindje word.

Het moment zelf maakte het pijnlijk, je weet dat je er niks aan kan doen, je gaat met alle macht resetten zodat je het kan leren en daardoor kan voelen. Het kost je inmens veel energie. De negatieve dingen komen dan zo lekker omhoog.

Want ja, weer iets wat ik zou “moeten kunnen” maar niet zomaar kan. Weer iets waarin ik mezelf tegen kom, weer iets waar ik eigenlijk helemaal niks aan kan doen.

Maar hoe erg sta je met je rug tegen de muur als je er vanuit jezelf dus niks kan doen omdat je machteloos bent. Nou ben ik niet het type om machteloos toe te kijken en zijn we daar mee aan de slag gegaan. Het is voor nu tegen de muren van mijn eigen onkunnen oplopen maar zodra het lukt, lukt het mentaal en dan lukt het gevoelswijs ook.

Adem in.. adem uit.. we staan weer langzaam op, stoffen ons af, halen adem en gaan door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s