December.. de maand waarmee ik letterlijk een haat liefde verhouding mee heb. De maand waarvan ik warm wordt maar tegelijkertijd verdrietig van word.

Is misschien gek voor mensen. Voor mensen die kerst vol lichtjes, lekker eten en ondanks de voorbereidingen mega kunnen genieten van alles om hen heen.

Voor mij is het ondanks de drukte en vele familie en vrienden momenten maar eenzaam. Eenzaam zou je denken? In december?

Ja juist nu! In mijn heerlijk fijne warme schoonfamilie die nu 15 man telt. Is het hoe gezellig ook altijd weer even slikken. Totaal niet om hen, niet om hen warmte maar om het gemis. Gemis van ouder figuren, gemis van samen zijn, gemis van dat eigen ook te hebben. Slikken want ik mis dan gewoon familie.. laat ik het anders zeggen, ik misse het oude manier van familie zijn als je klein kind bent en je merkt dat er een speciale maand aan kwam.

Ik moet slikken in deze maand omdat ondanks de mooie momenten 3 jaar geleden onze oudste zoon eigenlijk ter wereld zou komen. Je staat er er soms gewoon niet meer stil, voel je je schuldig dat het zo snel gaat.. ja soms wel.

5 jaar geleden ik werd opgenomen, mijn diepste dal, een dun mager kind dat ik was. De tijd dat als mensen aan mij vroegen wat ik wilde ik compleet paniek aanvallen kreeg. Dat ik amper nog met het Ov durfde en eigenlijk mijn leven niet groter werd dan mijn kamertje en de kliniek.

Ook begonnen er nieuwe dingen in december.

2 jaar geleden wij begonnen in december met prikken met verhogende medicatie. De eerste prikken werden gezet, de eerste zware weken waren begonnen, wanneer ik werkte ging mijn wekker en ging het op de automatische piloot. Was niet echt heel fijn. Maar het was niet anders.

Aan de andere kant is het onze eerste kerst in het nieuwe huis, met mijn eigen gezin, waar we de liefde laten leiden. Waar onze deur openstaat voor een ieder.

Maar ondanks dat er prachtige dingen zijn is maand december mijn sla over maand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s